Uitgaan & Cultuur
RESTAURANT DIJK59, NU AL EEN TWENTS BEGRIP
LOSSER - Het was altijd al een prachtige plek, midden in de natuur, vrij uitzicht en makkelijk toegankelijk met auto en fiets. Ooit stond er De Ponderosa, een kleine speeltuin met een gebouw waar je patat en een ijsje kon halen en liepen er kleine shetlanders met jonge kinderen op hun rug. Deze idyllische plek brengt nu weer een stukje vakantiegevoel terug in Twente, mooi gelegen tussen Losser en De Lutte en op steenworp afstand van Oldenzaal. Het is niet voor niets dat Lucién en Leoni Game in 2015 ervoor vallen. “Na een lastige periode van beperkingen, vergunningen en discussies denken we allen nu vooral in oplossingen. We gaan er samen een gezellig en goed 2024 van maken.”
Het echtpaar Game uit Overdinkel zet in Losser hun bedrijf voort onder de naam Denekamperdijk59. De speelgelegenheid met klein restaurant blijkt in trek bij jonge gezinnen uit de omgeving. “Op dat moment leek het ons de meest passende naam,” blikt Lucién terug. In 2018 wordt het bestaande gebouw vervangen door een volwaardig modern restaurant met serrezaal. Meer capaciteit en een andere look & feel trekt een breder publiek uit de wijde omgeving. “We besloten de naam aan te passen naar Restaurant Dijk59,” vertelt Lucién, “Want dat willen we zijn: een mooi restaurant met een goede kaart. Een fijne plek om lekker te eten, te drinken en te onthaasten. Gasten mogen hier genieten en ontspannen in onze huiskamer.”
Samen uit en je toch thuis voelen
De warme aankleding en bijpassende moderne inrichting zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt. “Dat horen we regelmatig,” stelt Lucién tevreden. Als er één ding genoemd zou moeten worden dat ontbreekt is het een houthaard. Lucién glimlacht: “Ja, die haard komt er zeker. De schoorsteen staat al paraat!” Het is niet alleen de aankleding waarmee de koers lichtelijk wijzigt. Ook de menukaart wordt tegen het licht gehouden. “We proberen de kaart zo toegankelijk mogelijk te houden. Wil je een goed en lekker stukje vlees of vis, dan bereiden we dat we met uiterste zorgvuldigheid. Maar voor een eenvoudige schnitzel hebben we net zoveel aandacht. Iedereen, jong en oud, moet zich hier prettig voelen.” De verfijning zit ‘m in de zorgvuldig gekozen producten en ingrediënten. Deze komen bij voorkeur uit de buurt en zijn altijd vers. Zo is de kalfsribeye van rosé kalverhouderij Luijerink uit Overdinkel, komt het brood van de “Bakkers van Alink” en wordt het ambachtelijk ijs door ijsboerderij ’t Loaboerke uit Losser gemaakt. In de zomer en winter is de kaart aangepast naar het seizoen.
Wat komt er op tafel bij de eigenaar zelf?
Waar Lucién zelf blij van wordt? Hij kiest vooral voor smaak en karakter. Enthousiast is hij over het knoflookbrood dat Dijk59 serveert: “Dat wordt bereid met een eigen kruidenmengsel die niet overheerst. Als voorgerecht neem ik pittige gamba’s. En daarna kies ik de kalfsribeye, een beter stukje vlees is er bijna niet. Een beetje huisgemaakt kruidenboter erbij is voldoende, die beïnvloedt de smaak van het vlees niet. Gebakken aardappels met spekjes erbij en voor de liefhebbers aan tafel nog wat verse rauwkost,” somt hij op.
Over het nagerecht moet hij even nadenken: “Tja, dan ga ik voor het smokkelkoekijs van het Loaboerke en als er dan nog een plekje over is een stevig kopje koffie met een Licor 43. Er wordt natuurlijk onze Toscaanse droge witte wijn geserveerd bij de gerechten.”
De huiswijnen en een aantal kaartwijnen zijn door het team van Dijk59 zorgvuldig uitgezocht. Wijnconnaisseurs bevestigen de goede keuze.
Ideeën genoeg
Zoon Ties staat in de keuken en zoon Jop ondersteunt achter de schermen. Echtgenote Leoni werkt hard mee en de jongste is nog te klein om een actieve rol te hebben. “Ja, die is in de zomer de promotor van de speeltuin,” lacht Lucién, “We zijn al een familiebedrijf sinds 1948 en altijd bezig met de toekomst. We werken er ook nu langzaam naar toe dat de vierde generatie het over kan nemen. Wat we zien, is de trend dat mensen vaker op doordeweekse dagen komen dineren. Maar ook dat bruiloften niet minder in aantal worden, maar kleinschaliger. Daar is onze locatie uitermate geschikt voor. Warme en koude buffet arrangementen met familie en vrienden blijft bij ons altijd een favoriet. Verder hebben we zelf nog genoeg plannen. De visvijveractiviteiten hebben we helaas stopgezet. Op termijn gaan we hier bezig met een nieuwe inrichting. Door het water en de natuur is het nu een mooie plek voor nieuwe groepsactiviteiten, zoals Aqua Golf.
Alle seizoenen, dus ook buiten de zomer
Het hele jaar door is het goed vertoeven bij Dijk59. Bij mooi weer kunnen ouders hun kroost in de gaten houden op het voorterras, terwijl op het zijterras andere gasten in alle rust kunnen genieten van een borrel of maaltijd. Maar ook in het na- en voorjaar is het restaurant een fijne plek voor liefhebbers. Die heerlijke lunch of diner wordt dan binnen geserveerd in het moderne en sfeervolle restaurant. Velen hebben het terras al vaker bezocht, maar zijn blij verrast door het sfeervolle en moderne restaurant. In het nieuwe jaar staat er ook weer leuke activiteiten als een Licor43 Experience, een wijn- en whisky-avond op het programma. Lucién: “Ik zei het toch? Ideeën genoeg!”
Wanneer reserveren jullie een tafeltje voor jezelf aan de DIJK en kom je gezellig genieten en onthaasten? www.DIJK59.nl
Denekamperdijk 59, 7581 PX Losser | Telefoon: 053-5381598 | www.dijk59.nl | info@dijk59.nl