Algemeen

Familie, vrienden en carnavalminnend Losser nemen afscheid van Alfred Gerritsen

LOSSER - Na het toch geheel onverwachts overlijden van Alfred Gerritsen hebben familie, vrienden, buurt en carnavalminnend Losser op vrijdagmiddag 26 juli afscheid van hem genomen.

Alfred Gerritsen startte destijds in Losser met zijn bedrijf De Holtschoppe aan de Nijverheidsstraat te Losser. In 1994 presenteerde hij zich als Prins van Losser van De Gaffel Aöskes met zijn motto ‘Het dak eraf, de beuk erin’. Nou, dat heeft carnavalvierend Losser geweten: met een eigen cd en veel gedrevenheid was hij overals zichtbaar.

Na zijn periode als Prins van Losser stapte Alfred eind 1994 in het hoofdbestuur van het georganiseerde carnaval gemeente Losser De Gaffel Aöskes en dit niet zonder succes. Tevens was het de start van een hoofdbestuur met als outfit de ‘rode jasjes’. Alfred z’n ideeën waren onuitputtelijk.

Als ‘herder’ blies hij het Jongeren Karnaval Losser (JKL) nieuw leven in, was hij één van de initiatiefnemers van het Seniorencarnaval Losser, medebedenker Financiële Wervingscommissie, mede-initiatiefnemer Carnavalshallen Losser en initiatiefnemer ontbijt Rosenmontag aan de grens vanaf zes uur in de morgen, speciaal voor de begeleiders en carnavalisten die met de praalwagens richting Münster gingen voor de Rosenmontag Umzug. Commissies van De Gaffel Aöskes deden nooit tevergeefs een beroep op hem. Tevens was hij mede-initiatiefnemer van het Breughel Höfke op De Brink tijdens het Bruegheliaans Festijn. Hier werd onder andere ondernemers op de zondagochtend een heerlijk ontbijt aangeboden. Jarenlang zat Alfred in het hoofdbestuur, wat een geolied team was met veel initiatieven maar ook de uitwerking daarvan. Nadien was hij een zeer gewaardeerd lid van het Prinsen College, de commissie van oud-prinsen van Losser.

In het leven van Alfred was muziek de rode draad, zo was hij onder andere zichtbaar bij Jukskapel De Tetterkeerlkes; hij speelde accordeon maar het drumstel was z’n passie. Wanneer het even kon speelde hij mee, waar dan ook.

Maar op de eerste plek kwamen altijd zijn gezin en familie. Zijn vrouw Carla, de drie dochters, wat later de partners maar zeker de kleinkinderen waren voor hem alles. Wat heeft hij genoten.

Na z’n actieve carnavalsperiode waren Alfred en Carla veelvuldig aanwezig bij de festiviteiten van onder andere Sint Maartenstede, Tiekerhook, Openluchttheater Brilmansdennen en De Losserhof, waar ze samen met hun poffertjeskraam menig bewoner verblijden. Alfred altijd begaan met iedereen en een luisterend oor.

Voor al deze inzet mocht Alfred tijdens het Gaffel Aöskes Sterrengala afgelopen februari de Orde van Verdienste gemeente Losser in ontvangst nemen, waar hij bijzonder trots op was. Stilzitten dat was er bij Alfred niet bij, hij had nog zoveel ideeën en plannen maar helaas kreeg hij hiervoor niet de tijd.

Na het overlijden op 19 juli was er op woensdag 24juli een condoleance aan huis, waar velen afscheid namen. Op vrijdag 26 juli was er een besloten afscheid voor genodigden bij Dijk 59. Tijdens het afscheid lieten zijn zus en dochters met zang alle mooie momenten en herinneringen de revue passeren. Erevoorzitter Henny Bouwma van De Gaffel Aöskes bracht een uitgebreid verhaal over Alfred en al z’n ideeën.

Na afsluiting van de bijeenkomst vormden familie, vrienden en aanwezige leden van de Gaffel Aöskes een erehaag om Alfred de laatste eer te bewijzen.

Niet alleen het carnaval maar ‘Losser‘ gaat hem zeker missen. De bedenker van de slogan ‘Hoe Losser, hoe beter’ is niet meer.

Jos in het Veld