Brood@home verandert van eigenaar

Zakelijk

De vertrouwde bezorgbus met het logo van ‘Brood@home’ blijft, maar vanaf 1 januari zit er een ander gezicht achter het stuur. Eigenaar Jerôme Karssens (39) draagt de bakkersjas over aan zijn neef Taerek Schutteman. “Het jasje past niet meer,” licht Jerôme over zijn besluit toe. In 2009 richtte hij het bedrijf op na een carrière van diverse dienstbetrekkingen op de markt en in de horeca. “Mijn toenmalige schoonvader bezorgde vroeger in Losser en omgeving en dat inspireerde mij om de stap te zetten om zelf iets dergelijks op te zetten maar dan met brood.” Hij is met nul begonnen en deed alles zelf van acquisitie tot bezorgen. Dat dat niet onverdienstelijk was bleek uit het feit dat hij na vier jaar een collega bij zijn groeiambities betrok. Uiteindelijk was dit toch niet hetgeen hij zocht in zijn leven. In de zoektocht naar zichzelf volgde hij een opleiding bij Wim “the iceman” Hof, bekend om zijn ijsbaden. Hierdoor kreeg Jerôme andere inzichten en volgende in het kader daarvan diverse opleidingen op het gebied van ademhalingstechnieken en ijsbaden. In combinatie met het plantmedicijn Ayahuasca geeft hij nu workshops om mensen de verbinding te laten zoeken met zichzelf, de natuur en de medemens op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, spirituele groei, emotionele en fysieke heling.

Met neef Taerek (31) was Jerôme al een tijdje in gesprek. Jerôme was nog niet klaar om met Brood@home te stoppen en Taerek twijfelde nog. Hij werkte al een aantal jaren bij SamSam in Enschede waar hij het naar zijn zin had. De hang wat anders en de vrijheid gaf toch de doorslag en vanaf begin dit jaar is hij de eigenaar van de broodbezorgdienst. Gastheerschap en klantcontact staat bij Taerek hoog in het vaandel. Het dagritme ziet er inmiddels anders uit. Was hij voorheen midden in de nacht klaar met zijn werk in de horeca, nu gaat om half zes de wekker en rijdt hij vanuit zijn woonplaats Enschede naar Oldenzaal om de bestellingen af te halen. De bezorgingen zijn van maandag t/m vrijdag in Losser, De Lutte, Overdinkel, Beuningen, Oldenzaal, Denekamp, Rossum, Weerselo, Saasveld, Borne en Haaksbergen.
Taerek is getrouwd, heeft een aantal huisdieren en in zijn spaarzame vrije tijd houdt hij zich bezig met de jachthondensport en af en toe een mooi potje waterpolo. In eerste instantie focust hij zich op het voortzetten van brood@home. Hoe hij het bedrijf wil door ontwikkelen bekijkt hij over een jaartje ofzo wel. Informatie is te vinden op www.broodathome.nl