Mathijn Brueker jubileumgraaf bij CV de BokelBulkes

Uitgaan & Cultuur

LONNEKER - Voor De BokelBulkes is het seizoen 2018-2019 het jaar van het 44-jarig jubileum. De start op 16 november was helaas voor Remco het moment om het veld te moeten ruimen. In residentie Hotel – Restaurant Savenije in Lonneker van carnavalsvereniging de BokelBulkes werd onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van graaf Remco II, zijn adjudanten Bennie en Richard, hofchauffeuse Debbie en opperkälfke Saskia.

Met het toepasselijke thema ‘BokelBulkes 44 joar’ presenteerde zich, onder de creative inzet van de technische commissie, om klokslag 22.11 uur de nieuwe graaf, Mathijn, zich voor het grote publiek. Uiteraard is ook deze jubileumgraaf Mathijn het seizoen niet alleen en hij stelde vervolgens zijn adjudanten Jan-Hendrik (Kuiper) en Rik (Teuteling) aan iedereen voor. Zij zullen de vereniging dit jubileumjaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten. Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Mathijs (Hoek).

Graaf Mathijn is 28 jaar en woont samen met zijn vriendin Kim Bos in De Lutte. In het dagelijks leven is Mathijn werkzaam bij Trioliet als monteur op de afdeling ontwikkeling. Daarnaast is hij drie jaar geleden vanuit zijn hobby begonnen met M. Brueker service en onderhoud.

Adjudant Jan-Hendrik Kuipers is 30 jaren jong en woonachtig in Losser. Hij gaat door het leven met Danone Kuipers- Oude Maatman. Zijn hobby is van jongs af aan al het carnaval, hij is er vroeger mee besmet geraakt op de kindercarnavalmiddag van de Bokelbulkes toen zij zelf nog aan de Lonnekermarkeweg woonden.

Adjudant Rik Teutelink is 22 jaar en komt uit Losser. Hier woon hij al 22 jaar op hetzelfde adres, samen met zijn ouders en broer. Al vele jaren is hij actief binnen de carnaval, en dan voornamelijk bij de Martini Kerlkes, waar hij ook in zijn vrije tijd vaak in de loods te vinden is. Zijn vriendin is Debby Oude Tijdhof.

Hofchauffeur Mathijs Hoek is 22 jaar en woont op het mooie Hoge Boekel. Hij werkt al ruim 2 jaar met veel plezier bij FH Loohuis in Saasveld in de functie van elektricien en is vooral in de agrarische sector werkzaam. Al 4 jaar is hij samen met Anouk Greveling. Mathijs zijn hobby’s zijn klootschieten, met feesten muziek draaien en mee doen aan de Trekkertrek wedstrijden.

Met als motto: ‘Gin geslöttel en gemekker, dit jubileumjoar kan niks gekker!’ hopen de nieuwe hoogheden iedereen te mogen begroeten op de vele feesten en met eer en trots de vereniging voor te gaan tijdens het carnavalsseizoen 2018-2019.

De avond vervolgde met het ten gehore brengen van het gravenlied. Onder het geluid van hofkapel Benno & de Muiters werd de polonaise ingezet en zo kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen. Benieuwd naar al de (jubileum)activiteiten van de vereniging? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl.