Losser maakt zich op voor de 14e editie van Bokk’n & Bloaz’n

Uitgaan & Cultuur

LOSSER - Het is inmiddels een vast agenda punt geworden van menig muziek- en bokbierliefhebber, het Bokk’n en Bloaz’n kapellenfestival in Losser. Zondag 14 oktober is het eindelijk weer zover. Vanaf 13.30 uur strijden bij Grand café Smit maar liefst vijftien kapellen om de felbegeerde vaten Bokbier.

Met deelnemers uit onder andere Den Haag, Zwolle en Delft hebben de Skoemzoegers het wederom voor elkaar gekregen om het festival een landelijke uitstraling te geven. Uiteraard is ook de regio goed vertegenwoordigd. “Dat kan ook niet anders, want al jaren wordt er aan deze kant van het land op een hoog niveau van muziek gemaakt” vertelt voorzitter Johan de Vries.

“Inmiddels is Bokk’n & Bloaz’n uitgegroeid tot het grootste eendaagse evenement in de gemeente Losser. Een hele organisatie voor een kleine club als de Skoemzoegers. De dweilorkesten, boerenkapellen, streetbands komen uiteraard niet gratis naar ons prachtige dorp. Wij zijn hiervoor echt afhankelijk van onze trouwe sponsoren. Ieder jaar lukt het dankzij deze sponsoren het gehele plaatje sluitend te krijgen. Daarnaast kunnen we ook jaarlijks bouwen op een groot aantal vrijwilligers die al 14 jaar onderdeel vormen van de stabiele basis van dit geweldige festival. Als voorzitter van de Skoemzoegers is het dan ook prachtig om te zien hoe het eens zo kleine festival nu landelijke bekendheid heeft. Door de vele contacten die hier ontstaan levert Bokk’n & Bloaz’n voor de Skoemzoegers ook de nodige optredens op. Daarbij zullen we dit jaar extra kritisch moeten kijken wat we aanpakken omdat we na jaren van afwezigheid terugkeren in Losser om te spelen tijdens de carnaval als de nieuwe hofkapel van de Gaffel Aoskes. Deze nieuwe uitdaging levert uiteraard ook weer het nodige werk op voor onze dirigent Pascal Lakenberg die al weer druk bezig is met het schrijven van nieuwe nummers en het instuderen hiervan.”

Ook dit jaar worden de kapellen weer gejureerd door een 6-koppige vakkundige jury. Bekende namen uit de muziekwereld en allemaal geschoold aan het conservatorium zullen de kapellen beoordelen op hun muzikaliteit. En uiteindelijk zal om 20.30 uur bekend worden gemaakt wie er met de bokbier vaten naar huis gaat.

Eenieder is zondag vanaf 13.30 uur welkom bij Grand café Smit in Losser om te genieten van een mooi stuk muziek en een heerlijk getapt bokbiertje. Uiteraard is er ook aan de hongerige mens gedacht en zoals u gewend bent van de Skoemzoegers is de entree gratis.

Uitgaan & Cultuur

Tweede editie kerstmarkt Overdinkel succes

Zo af en toe kwam er nog een paraplu aan de te pas, maar over het algemeen was het droog. De dreigende weersvoorspellingen bleven uit en belangstellenden kwamen massaal naar de kerstmarkt die voor de...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Mathijn Brueker jubileumgraaf bij CV de BokelBulkes

LONNEKER - Voor De BokelBulkes is het seizoen 2018-2019 het jaar van het 44-jarig jubileum. De start op 16 november was helaas voor Remco het moment om het veld te moeten ruimen. In residentie Hotel...
Lees verder