Junior midwinterhoornblazers De Lutte prolongeren titel

Uitgaan & Cultuur

Op zondag 6 januari werd bij Erve Kraesgenberg in Losser op de midwinterhoorn geblazen om de titel “beste buurtschap van Twente”. Net als vorig jaar werden de jonge Luttenaren winnaar, waardoor de gouden hoorn nog een jaar in De Lutte verblijft.

Het blazen om de gouden hoorn wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting Midwinterhoornblazen Twenthe. Dit jaar waren de Losserse advent blazers gastheer. Plaats van handeling was Erve Kraesgenberg, dat een prachtig decor bood voor de eeuwenoude traditie van het midwinterhoornblazen. Onder grote belangstelling bliezen zevenenveertig jeugdige blazers uit 12 Twentse buurtschappen om de felbegeerde titels, beste buurtschap en beste blazer van Twente.

De Lutte nam dit keer deel met twee teams. Team De Lutte Roorderheurne, bestaand uit Mirthe Rolink, Eva Oude Egbrink, Bart Berning en Thijmen Welhuis en team De Lutte Hengelheurne bestaand uit Davin Meijerink, Guus Welhuis en Bart Rolink.

Met 271 punten bleef het team De Lutte Roorderheurne ruim voor op Reutum en Tubbergen (gedeeld tweede met 258 punten). Trots namen de winnende Luttenaren het gouden hoorntje van voorzitter Gert-Jan Poppink in ontvangst.

De Jeroen Heideman trofee voor de beste individuele blazer ging naar Jurre Haarhuis uit Tubbergen met 93 punten, op slechts 0,5 punt gevolgd door Mirthe Rolink uit De Lutte.