Groene zondag bij Groei & Bloei

Uitgaan & Cultuur

LOSSER - De afdeling Enschede-Losser van Groei & Bloei houdt op zondag 17 september a.s. een ‘Groene zondag’ in Erve Kraesgenberg aan de Bookholtlaan 25 in Losser (postcode: 7581 BB). Deze groene zondag duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Het is voor de twaalfde keer dat Groei & Bloei Enschede-Losser deze dag organiseert. Dit jaar dus op 17 september aan het eind van de zomer en vlak voor het begin van de herfst. Bij Erve Kraesgenberg staat deze dag voornamelijk in het teken van planten, tuinen, tuinieren en de natuur.

Net als voorgaande jaren valt er weer van alles te zien en te kopen. Op de plantenbeurs verkopen leden van Groei & Bloei planten die ze kweken of over hebben. Bij de Groei & Bloei ‘plantendokter’ kunt u terecht met vragen over uw tuin en planten. In hun kraampjes verkopen anderen, ook niet-leden, wat ze zelf gemaakt of verzameld hebben. Dat varieert van bloemstukken, voederhuisjes en nestkastjes tot cadeau-artikelen, jam, honing en kaasjes, tuingereedschap, stoffen tassen met bloemen, houten speelgoed en nog veel meer.
Ook de Bonsai- en Fuchsiavereniging, de Hostavereniging en het IVN zijn weer present. Verder is er een imker en laten vlechters van stro en wilgentenen en een korfvlechter zien wat je van stro, wilgentenen en ander materiaal kunt maken.

Daarnaast worden op het terrein van Erve Kraesgenberg diverse andere activiteiten ontplooid zoals de pluim- en kleinveekeuring van de Losserse Pluimvee & Konijnenvereniging. In de Bakspieker wordt brood gebakken. Sinds een paar jaar is een groep mensen met hun zelfgemaakte kistdraaiorgels aanwezig. Ook dit jaar verlevendigen zij de Groene Zondag met hun muziek.
De toegang is gratis. Meer informatie is te vinden op www.enschede.groei.nl en www.kraesgenberg.nl.

Uitgaan & Cultuur

Koor ‘IntOmusic’ maakt mensen vrolijk

Op donderdag 24 mei zal het gemengde koor ‘IntOmusic’ optreden in de muziekkoepel.. Het koor is een gevarieerde groep, zowel in leeftijd als in levensovertuiging.
Lees verder