Een avond heerlijk vrijuit meezingen met topartiesten tijdens nieuw evenement ‘Roedelzingen’ van JoyFul

Uitgaan & Cultuur

LOSSER/OVERDINKEL - Het belooft op vrijdagavond 6 april een heel gezellige avond te worden in Het Tukkershoes aan de Bookholtlaan tijdens de eerste editie van het ‘Roedelzingen’. Daarmee gaat de groep in de herkansing, want afgelopen jaar kon het zangfestijn door omstandigheden niet doorgaan. De term ‘Roedelzingen’ is afgeleid van het Duitse ‘Rudelsingen’, waarbij een zaal vol gasten een avond lang allerlei bekende hits meezingt met geluids- en beeldopnames van bekende artiesten. Het bracht Marion Nijhof van het Losserse koor JoyFul op het idee om deze buitengewoon gezellige en ongedwongen manier van zingen ook eens in Losser op touw te zetten. Haar initiatief heeft alles te maken met het streven om meer potentiële zangers en zangeressen enthousiast te maken voor koorzang. Tijdens het ‘Roedelzingen’ in Het Tukkershoes kan echt iedereen meedoen en enige ervaring of talent is geen vereiste. ‘Het gaat om het plezier in zingen en het samenzijn’, onderstreept Marion Nijhof.

Heel anders dan bij het karaoke, waarbij men alleen op het podium meezingt met een orkestband, doet de zaal bij het ‘Roedelzingen’ als één gelegenheidskoor met de artiest mee. Soms zien de meezingers op het scherm zowel de bewegende beelden van de artiest en de liedtekst, bij andere artiesten is het stilstaand beeld en ziet men de tekst geprojecteerd. In de afgelopen maanden heeft Marion, samen met het koorbestuur, via YouTube en andere kanalen een groot bestand met bekende hits verzameld en deze samengebracht in een digitaal Mp4-bestand. Het meezingen kan switchen van Duitse Schlagers naar hits van André Hazes jr. of van Rob de Nijs of Anita Meijer naar Toto, Guus Meeuwis of John Denver. Het samen zingen wordt op een gezellige manier in goede banen geleid door dirigente Anja Lankamp van koor JoyFul.

Door alle genres heen
Het ‘Roedelzingen’ in het Tukkershoes begint om 20 uur (zaal open 19.30 uur) en de entree is vrij. Het is ook helemaal geen probleem om later binnen te stappen om mee te gaan zingen. De liedjes die worden gezongen komen vanuit allerlei genres, maar zijn stuk voor stuk bekend bij een groot publiek. ‘Het gaat er om dat iedereen die deze avond meedoet er veel plezier aan beleeft om een keer samen te zingen. Wie weet zijn er dan enkelen die de stap gaan zetten om zich bij een koor aan te sluiten. Dat zou mooi meegenomen zijn.’ Om de kosten te drukken houden de leden van JoyFul een kleine verloting. JoyFul is een gemengd koor met 29 leden dat al wat langer samen zingt, maar sedert twee jaar werkt aan een mooi repertoire onder leiding van Anja Lankamp. Door op Google ‘Rudelsingen WDR’ in te typen, komt men vanzelf terecht bij mooie YouTube-opnames.
‘Roedelzingen’ - 6 april - Tukkershoes - Losser - 20 uur - entree vrij - talent niet vereist

Uitgaan & Cultuur

Zonovergoten braderie op de Tiekerhook

De braderie op de Tiekerhook was een groot succes. Bewoners en bezoekers hebben mede door het mooie weer een prachtige dag gehad.
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Losser maakt zich op voor de 14e editie van Bokk’n & Bloaz’n

LOSSER - Het is inmiddels een vast agenda punt geworden van menig muziek- en bokbierliefhebber, het Bokk’n en Bloaz’n kapellenfestival in Losser. Zondag 14 oktober is het eindelijk weer zover. Vanaf...
Lees verder
Uitgaan & Cultuur

Losserse kermis van start

Vanaf vrijdag is het Raadhuisplein weer volledig ingericht met diverse kermisattracties. Het wordt een plek waar liefhebbers van een traditionele Hollandse kermis hun hart op kunnen halen. Vier dagen...
Lees verder