Drie dagen en avonden biedt Bruegheliaans Festijn plezier en vermaak aan publiek van alle leeftijden

Uitgaan & Cultuur

LOSSER - Drie dagen en drie avonden vierden de Lossernaren afgelopen week hun eigen Bruegheliaans Festijn. Vanaf donderdagavond, toen oud-burgemeester Michael Sijbom zijn voetstappen onthulde, tot en met zondag laat in de middag vierde het dorp op uitbundige wijze het eigen zomerfeest met veel muziek, theater, sport, spektakel en lekker eten en drinken.

Het Bruegheliaans Festijn mag zich nu meer dan dertig jaar verheugen in een grote regionale bekendheid en dat is goed te merken aan de publieke belangstelling, die op zondag tijdens de Brueghel Stoet een absoluut hoogtepunt bereikte. Mede dankzij het aanhoudende prima zomerweer was het alle dagen gezellig druk in de straten en op de pleinen. Het festijn kende dit jaar maar liefst negen plekken waar het nodige te beleven viel op het gebied van muziek, theater, eten en drink of demonstraties van Losserse verenigingen. Tijdens de avonden stroomde het Raadhuisplein voor het grote podium helemaal vol met liefhebbers van stevige eigentijdse muziek met onder anderen de fameuze rapper YES R op vrijdag en de band Chrystal Dream op zaterdag. Op zondag toonde zanger Tino Martin zich een waardig vervanger van Jannes.

In de winkelstraten en op De Brink zorgden de winkeliers voor een gezellige braderiesfeer, zodat de Brueghel-bezoekers ook nog eens konden genieten van zomers shoppingplezier. Bij alle podia was er ook volop plek om even op het terras plaats te nemen en onder het genot van een hapje en drankje te genieten van de doorlopende optredens. Veel Lossers talent kreeg de kans om van zich te laten horen. De diverse horecaondernemers boden de Brueghel-gasten elk een eigen programma aan, waardoor iedereen volop de mogelijkheid kreeg om de eigen persoonlijke smaak te volgen. Dat kon uiteenlopen van een roze of Hollands feestje bij ’t Wiefke tot stevige house op het Raadhuisplein of gezellige luistermuziek op het Martinusplein. De Langenkamp was al deze dagen de plek waar de jeugd zich opperbest kon vermaken. De Week van Losser liep door de straten en legde hier en daar wat taferelen vast.

Uitgaan & Cultuur

Koor ‘IntOmusic’ maakt mensen vrolijk

Op donderdag 24 mei zal het gemengde koor ‘IntOmusic’ optreden in de muziekkoepel.. Het koor is een gevarieerde groep, zowel in leeftijd als in levensovertuiging.
Lees verder