Twentse Heuvelentocht: steeds meer een familie-evenement

Sport & Vrijetijd

In tegenstelling tot vorig jaar kwamen de deelnemers aan de Twentse Heuvelentocht afgelopen zondag met een laagje stof over zich over de finish in plaats van onder de modder. “En dat is maar goed ook,” meldt Fridse Mobach, voorzitter van de Losserse Wielerclub, “want iedereen houdt toch meer van fietsen dan van poetsen.” Het parcours lag er fantastisch bij. De Twentse Heuvelentocht staat sinds jaar en dag bovenaan de mtb-agenda van vele fietsliefhebbers, wat weer bleek door de enorme opkomst van deelnemers die het wellicht ook als ideaal startpunt van de herfstvakantie beschouwden.

De inmiddels klassieker trekt niet alleen fietsers uit Oost Nederland maar ook uit verder gelegen gebieden. Zo vertelt Mike Hilbolling, als kartrekker van de commissie die de Twentse Heuvelentocht organiseert, dat hij een man uit Noordwijk sprak die al voor het vierde jaar naar Losser komt omdat de tocht altijd zo goed en keurig georganiseerd wordt. Wat hem vooral tot de verbeelding spreekt is het aandoen van de Twentse heuvelen. De tocht meandert over de Tankenberg, de Paasberg, de Hakenberg en de Wilmersberg. Bovendien komt de sporter door delen van Twente waar men normaalgesproken niet mag komen. De goede en langdurige relatie tussen de Losserse Wielerclub en natuurbeheerders & grondeigenaren maakt dit mogelijk.

Opvallend is dat onder de deelnemers steeds meer een grotere groep jeugd en vrouwen aanwezig is. Door een sfeer vergelijkbaar met het elfstedentochtgevoel neigt de Twentse Heuvelentocht meer en meer naar een familie-evenement volgens Fridse Mobach: “De groep brengt een fantastische sfeer mee. Iedereen is blij en uitgelaten.” Dit komt vooral voort uit de mix van sporters: jong, oud, recreatief en snellere zandhazen.

De oude steenfabriek was nog een tijdje het decor van gezellig nazitten met een biertje. Op de vraag of alle snert opgegaan is, antwoordt de voorzitter: “meer dan verwacht. Met dit warme weer waren ijsjes misschien meer voor de hand liggend geweest, maar de meesten lieten zich de pittige erwtensoep heerlijk smaken.”

Sport & Vrijetijd

Meiden MB-1 Volley 68 verslaan koploper

LOSSER - De spanning was door de hele sporthal te voelen bij de volleybal spelende meiden en ook bij hun begeleiders en het publiek. De meiden van MB-1 van Volley 68 hadden de uitdaging om afgelopen...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Verslag bedrijventoernooi Lutheria 2019

Op vrijdag 8 maart vond het jaarlijkse bedrijventoernooi georganiseerd door de PR/FZ commissie van v.v. Lutheria plaats. Zestien bedrijven uit De Lutte en omstreken gingen met elkaar de strijd aan....
Lees verder