Slipjacht De Lutte: de mooiste van de zes

Sport & Vrijetijd

De mooiste slipjacht van de zes die ze mede-organiseerde. Zo betitelt Marije Reinders de jacht die zaterdag 15 december door de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging in de gemeente Losser was uitgezet. Het prachtige weer was daar zeker niet debet aan. Door de droogte van de afgelopen maanden stond de Dinkel niet hoog en konden honden en paarden er makkelijk doorheen. In voorgaande edities moest de rivier wel eens gemeden worden net als bijvoorbeeld de Austieberg die nu prima begaanbaar was.

Veertig paarden en veertig honden volgden rond 13 uur het uitgezette en nagebootste vossenspoor vanaf Hotel Het Twentse Ros in De Lutte en na twee kills (pauzeplekken) verzorgd door respectievelijk ’t Sterrebos in Beuningen en het Twente Ros was de groep rond half vier terug in De Lutte. Vele toeschouwers stonden bij de specifiek aangeduide kijkersplekken het indrukwekkende schouwspel te bewonderen. Sommigen hadden zelfs vanuit de randstad de weg naar Twente hiervoor weten te vinden. De groep Foxhounds uit de kennel van de KNJV werden gevolgd door de veelal met rode jasjes uitgedoste ruiters en hun paarden. Niet ieder paardenras is geschikt om deel te nemen aan een slipjacht. Wat sensitiever paarden kunnen snel te nerveus van de drukte worden. Vaak wordt gekozen voor het wat koelere Irish Draught Sport Horse als jachtpaard waarbij de voorkeur uitgaat naar een schimmel om in stijl te blijven van de traditie.

Onderweg werd het spektakel bij verrassing opgeluisterd door de klanken van de midwinterhoorn die op een tweetal plekken bij verrassing zich manifesteerden. Om te toasten op een goede afloop met Jägermeister werden bij terugkomst de grondeigenaren die hun land eenmalig ter beschikking hadden gesteld ook uitgenodigd. Frans Bosch maakte gedurende de rit tal van prachtige foto’s die na te zien zijn op facebook (slipjacht De Lutte). De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd evenement zonder incidenten. Door de positieve en leuke reacties van deelnemers en toeschouwers komt er volgend jaar december zeker weer een nieuwe editie van Slipjacht De Lutte.

Sport & Vrijetijd

Meiden MB-1 Volley 68 verslaan koploper

LOSSER - De spanning was door de hele sporthal te voelen bij de volleybal spelende meiden en ook bij hun begeleiders en het publiek. De meiden van MB-1 van Volley 68 hadden de uitdaging om afgelopen...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Verslag bedrijventoernooi Lutheria 2019

Op vrijdag 8 maart vond het jaarlijkse bedrijventoernooi georganiseerd door de PR/FZ commissie van v.v. Lutheria plaats. Zestien bedrijven uit De Lutte en omstreken gingen met elkaar de strijd aan....
Lees verder