Losser herpakt zich met een overwinning tegen DWK

Sport & Vrijetijd

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Barneveld de verloren wedstrijd van afgelopen week van zich afgespeeld en sleepten een zwaar bevochten 6-8-overwinning tegen DWK uit het vuur.

Losser begon minder aan de wedstrijd. Al na 20 seconden kon DWK eenvoudig scoren. Deze 1-0-stand bleef tot net voor het verstrijken van de 2e periode op het scorebord staan. Routinier Cindy Marsman kon uit een overtal de gelijkmaker scoren.
In de 3e periode nam Losser de leiding. Na een goed uitgespeelde man meer schoot Jetske Gielians de 1-2 binnen. Op dat moment werden de aanvallers bij beide ploegen wakker en begonnen te scoren. Nadat DWK de 2-2 in het Losserse doel gooide was het Loreen Oddo die vanaf de midvoorpositie haar specialiteit toonde: met een weergaloze treffer nam Losser weer de leiding. Het feest duurde niet lang, want direct daarop kon DWK wederom de gelijkmaker scoren. Bij een zware fout van DWK greep Losser-coach Rudi Damhuis middels een time-out in. De afspraken werden nogmaals op een rijtje gezet en de ploeg knoopte dat goed in de oren. Maar liefst twee keer achtereen werd uit een overtal gescoord door Manon Korfage, en de marge werd op een meer geruststellende 2 doelpunten gezet.
In de 4e periode drong de thuisploeg aan en bracht de marge terug naar één goal. Aanvoerster Manon Korfage scoorde haar derde treffer op rij en ontnam daarmee de thuisploeg alle hoop op een beter resultaat. Lossers routinier Monique Velthuis bracht de stand zelf naar 4-7 en Losser dacht dat de partij gespeeld was. Het werd echter toch nog even spannend toen DWK door makkelijk weggegeven treffers op 6-7 kwamen. Met nog één minuut te spelen gooide Monique Velthuis de wedstrijd eindelijk echt in het slot door middels een strafworp de 8-6-eindstand op het scorebord te zetten.

Losser-coach Rudi Damhuis was niet tevreden over het resultaat in de man-meersituaties. Uit 7 mogelijkheden konden er slechts 2 treffers worden genoteerd. Doordat na de time-out in de derde periode de afspraken beter werden nagekomen vond Damhuis dat de complimenten toch naar de spelers konden gaan, omdat ze de gemaakte afspraken vanaf dat moment wel goed nakwamen.

Periodestanden: 1-0, 1-1, 3-5, 6-8
Doelpunten Losser: Manon Korfage 3, Monique Velthuis 2, Cindy Voortman, Jetske Gielians en Loreen Oddo.

Volgende week is in Losser om 17.15 uur een directe confrontatie om de derde plaats. VZ&PC uit Vriezenveen is dan de tegenstander. Bij winst zal Losser de derde plaats overnemen, bij verlies wordt er voorlopig afstand gedaan van die derde plaats en zal gevochten moeten worden om de vierde plek op de ranglijst.

Sport & Vrijetijd

Gemengd koor Joyful zoekt nieuwe leden

LOSSER - Het stoffige imago dat een koor vroeger met zich meebracht, geldt nu allang niet meer. Alles tussen pop en lichte klassieke muziek, vaak geïnspireerd door musicals brengt gemengd koor Joyful...
Lees verder