Kanopolo Team Tilikum kampioen

Sport & Vrijetijd

LOSSER - Het weekend van 15 en 16 september was het laatste weekend van de Nederlandse kanopolo competitie, die in Uithoorn werd gespeeld. Kanopolo is een dynamische balsport, een mix van waterpolo, rugby en kanoën, waarbij twee teams van vijf spelers proberen in twee keer tien minuten zoveel mogelijk doelpunten te scoren in het doel dat op twee meter hoogte vanaf het water hangt.

Het team van Tilikum, uitkomende in de derde klasse, startte het weekend met een lichte voorsprong op de concurrentie. Op zaterdag stonden de laatste wedstrijden uit de voorronde op het programma. Deze werden allemaal gewonnen waardoor Tilikum zich als nummer 1 plaatste voor de play-off. Zondagochtend was de eerste wedstrijd tegen Euro, de lokale concurrent bestaande uit studenten van de UT Twente. De eerste helft moest iedereen nog wakker worden en verliep chaotisch. In de tweede helft werd orde op zaken gesteld zodat Tilikum met 4-2 winst van het veld ging. De halve finale was tegen het gestructureerde UKC1. Door goed verdedigend werk en een paar strak opgezette aanvallen werd deze wedstrijd toch met 4-1 gewonnen en daarmee werd de finale gehaald. In de finale ging Tilikum flitsend van start en ze stonden binnen 10 seconden met 1-0 voor. Dit was een complete verrassing voor het jonge team van Keistad, waarna Tilikum verder uitliep naar 3-0. Keistad herpakte zich langzaam en scoorde nog een paar keer, maar Tilikum speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en wonnen uiteindelijk met 5-3. Zij konden na een geslaagd sportief weekend met de beker naar Twente.
Lijkt het jou ook leuk om mee te doen met deze supersnelle spectaculaire balsport, dan kan dat vanaf zaterdag 27 oktober. Vanaf deze zaterdag traint het team weer op zaterdagmiddag van 14.30 tot 16.00 uur in het zwembad Brilmansdennen in Losser. Kanovereniging Tilikum biedt een breed scala aan kano-activiteiten, kijk voor meer informatie daarover op de site www.tilikum.nl.

Sport & Vrijetijd

Meiden MB-1 Volley 68 verslaan koploper

LOSSER - De spanning was door de hele sporthal te voelen bij de volleybal spelende meiden en ook bij hun begeleiders en het publiek. De meiden van MB-1 van Volley 68 hadden de uitdaging om afgelopen...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Verslag bedrijventoernooi Lutheria 2019

Op vrijdag 8 maart vond het jaarlijkse bedrijventoernooi georganiseerd door de PR/FZ commissie van v.v. Lutheria plaats. Zestien bedrijven uit De Lutte en omstreken gingen met elkaar de strijd aan....
Lees verder