Door weer en wind op de pedalen van Denemarken naar Oldenzaal

Sport & Vrijetijd

De hoeveelheid lekke banden was nauwelijks te tellen in de 700 kilometer lange fietstocht van het Deense Tørring naar Oldenzaal, maar de Lutterse Gerard Morsink (59) blikt er vol passie op terug.

Op 21 september stapte Gerard op zijn Cannondale racefiets samen met 20 andere fietsers, waaronder 8 collega’s van het Oldenzaalse bedrijf Ertecee dat piepschuim platen vervaardigt. Met windkracht 7 tegen werd de eerste etappe van 182 km voltooid. Geheel tegen de verwachting in was Denemarken zeker niet vlak en moest regelmatig op de pedalen de heuvels worden getrotseerd. De daarop volgende etappes waren de weergoden de groep mannen eveneens minder gunstig gezind en kwam de regenkleding er regelmatig aan te pas. Door nat weer is het risico op lekke banden een stuk groter en Gerard moest dan ook veelvuldig van zijn fiets om de banden van zijn collega’s te wisselen en te plakken. Tijdens de 166 km lange laatste etappe van Oldenburg naar Oldenzaal werd nog een bliksembezoek gebracht aan het wielermuseum van Hennie Kuiper waarbij de fietsheld van weleer het peloton persoonlijk een warm welkom heette. Maandagmiddag 24 september wachtte de renners een groots onthaal door de achtergebleven collega’s op het industrieterrein in Oldenzaal.

Ertecee is onderdeel van de Scandinavische BEWI Synbra groep en deze steunt de Cancer Moonshot organisatie. De stichting Cancer Moonshot verricht onderzoek naar vroegtijdige opsporing naar kanker door onder andere het vastleggen van waarden in een centrale database. Tijdens de fietstocht van Denemarken naar Oldenzaal werd niet zozeer geld ingezameld maar meer de nadruk gelegd op aandacht voor de stichting.
Voor Gerard was het een goede aanleiding om op de fiets te stappen, want hij heeft zelf in zijn nabije omgeving ook te maken gehad met kanker. Sommigen zijn inmiddels overleden maar gelukkig zijn er ook dierbaren waarmee het inmiddels weer goed gaat. Vorig jaar steunde Gerard het KWF door deelname aan de Alpe d’HuZes, een Nederlands initiatief waarbij jaarlijks veel geld wordt ingezameld voor onderzoek naar kanker.
Al 23 jaar is de fiets een maatje van Gerard. Plannen voor wederom een nieuwe uitdaging in 2019 worden al voorzichtig gemaakt, maar daar kan hij nog niets concreets over zeggen. Tot die tijd blijft hij in ieder geval genieten van zijn fietstochten door Twente.

Ken je of ben je iemand uit de gemeente Losser die ook iets bijzonders heeft gedaan, stuur dan een mailtje naar weekvanlosser@outlook.com zodat we hierover een mooi verhaal kunnen publiceren.

Sport & Vrijetijd

Gemengd koor Joyful zoekt nieuwe leden

LOSSER - Het stoffige imago dat een koor vroeger met zich meebracht, geldt nu allang niet meer. Alles tussen pop en lichte klassieke muziek, vaak geïnspireerd door musicals brengt gemengd koor Joyful...
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Losser herpakt zich met een overwinning tegen DWK

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Barneveld de verloren wedstrijd van afgelopen week van zich afgespeeld en sleepten een zwaar bevochten 6-8-overwinning tegen DWK uit het...
Lees verder