BMX broers Sem en Twan in finale Gelders Kampioenschap

Sport & Vrijetijd

Voor de KNWU staan drie internationale BMX wedstrijden achter elkaar op de agenda. Vorig weekend zijn er twee rondes gereden van de UEC BMX European Cup in Zolder (België), dit weekend de eerste 3 Nations wedstrijd in Ahnatal (Duitsland) en aankomend weekend weer een UEC BMX European Cup (rondes 5 en 6) in Kampen. Zaterdag werd er voor de andere bond NFF een landelijk wedstrijd gereden in Geldermalsen waar gestreden werd om het Gelders Kampioenschap.

Afgelopen weekend was er de 3 Nations wedstrijd. Zaterdag was de wedstrijd alleen voor rijders tot en met 16 jaar afkomstig uit Duitsland, België en Nederland. Zondag was er een internationale wedstrijddag voor alle leeftijdsklassen en nationaliteiten. Zo was er bij de elite men een afvaardiging uit Rusland en Canada.
Voor Twentse Ros reden zaterdag 7 en zondag 8 rijders mee. Beide dagen mochten Brian Vloon, Jesper Grob, Robin v/d Valk en Ronan Maring de 1/8 finale rijden bij jongens 15-16 jaar. Ook Damian Kappert heeft 1/8ste finale gereden. Na een mooie achtste finale op zaterdag mocht Travis Jansen nog de kwartfinale rijden. Yoeri Tilanus heeft alleen zondagmiddag gereden en behaalde een mooie 5de plek in halve finale.
Maura Jansen behaalde de finales. Op zaterdag was er een vijfde plek en op zondag een vierde, net naast het podium. Monique v/d Valk, rijdend voor Josh BMX team, behaalde beide dagen het podium. Zaterdag werd ze derde en zondag stond ze op hoogste podium nadat ze in finale als eerste over de streep kwam.
Volgend weekend staan ronde 5 en 6 van UEC BMX European Cup in Kampen op de agenda. Met ongeveer 1000 rijders per dag worden het 2 lange wedstrijddagen. Diverse rijders van FCV het Twentse Ros nemen deel aan de wedstrijd waarbij punten te verdienen zijn voor de ranking van de rijder.
Maar ook in Nederland waren er Twentse Rossers op reis, namelijk voor een Nationale wedstrijd in Geldermalsen. Hier behaalde Sem Bosman de derde plek bij de jongens 10 jaar in de finale. Ook zijn broer Twan stond in dezelfde finale en behaalde een zesde plek. Een zesde plek was er ook voor Anne Tuchter en Jesper Nijhuis. Damian Raghbourn behaalde een nette vijfde plek en Kjeld Grob werd zevende.

Sport & Vrijetijd

Door weer en wind op de pedalen van Denemarken naar Oldenzaal

De hoeveelheid lekke banden was nauwelijks te tellen in de 700 kilometer lange fietstocht van het Deense Tørring naar Oldenzaal, maar de Lutterse Gerard Morsink (59) blikt er vol passie op terug.
Lees verder
Sport & Vrijetijd

Schooltour FC Twente bezoekt katholieke basisschool Veldzijde

LOSSER - In het kader van ‘Meer bewegen en sporten is gezond’ hebben de FC Twente Kidsclubtrainers op donderdag 27 en vrijdag 28 september een bezoek gebracht aan de katholieke basisschool Veldzijde...
Lees verder