Archief - Zakelijk

Zakelijk
Blokhuis Optiek , een vertrouwd gezicht in Losser

Aan stoppen moet hij nog niet denken. Alfons Blokhuis is met zijn 78 jaren te fit om achter de geraniums te gaan zitten. Bovendien vindt hij de bezigheden in zijn winkel aan de Brink in Losser nog veel te interessant.

Als geboren Lossernaar, zoon van een ambachtelijke timmerman en kleinzoon van een dito smid, koos hij 40 jaar geleden voor het zelfstandig ondernemerschap en betrok als één van de eersten een pand in het toen nieuwe winkelcentrum De Brink. Bij toeval rolde hij in het vak door een tip van zijn broer die destijds bij Holst Optiek in Enschede werkte. Vervolgens werkte Alfons Blokhuis bij 12 verschillende optiekzaken in Nederland en Duitsland, voltooide daar zijn vakopleiding en deed passende werkervaring op om zich zo te ontwikkelen tot een opticien met specialiteit ‘oogzorg contactlenzen’ en ‘optometrie’.
Om bij te blijven is hij lid van de Nederlandse en Duitse vereniging van contactlensspecialisten en bezoekt hij congressen en lezingen van oogartsen in binnen- en buitenland.
In de opmars van diverse ketens weet Blokhuis zich goed staande te houden. Zijn vakmanschap en scholing is het onderscheidende vermogen van Blokhuis Optiek. Zijn klantenkring beperkt zich niet tot Losser en ook zijn er nog steeds trouwe klanten van het eerste uur. De winkel heeft aangepaste openingstijden op dinsdag t/m vrijdag van 10.30 tot 12.30 en 13.30 tot 16.00 uur en op zaterdag van 10.30 tot 12.00 uur. Buiten deze tijden kan altijd een afspraak worden gemaakt, zelfs op zondag. Daarnaast bezoekt Blokhuis ook klanten die niet in staat zijn om naar de winkel te komen thuis of in een verzorgingstehuis voor een oogmeting of brilaanpassing.

In zijn vrije tijd is Alfons Blokhuis bezig met tuinieren, houdt hij postduiven en trekt hij dagelijks zijn hardloopschoenen aan om een rondje te joggen. Voor bedrijfsovername zijn er wel gegadigden, maar heel veel haast heeft hij er niet mee.

Zakelijk Brood@home verandert van eigenaar De vertrouwde bezorgbus met het logo van ‘Brood@home’ blijft, maar vanaf 1 januari zit er een ander gezicht achter het stuur. Eigenaar Jerôme Karssens (39) draagt de bakkersjas over aan zijn neef... Lees meer »