Archief - Zakelijk

Zakelijk
Vijftienjarig jubileum en compleet nieuwe winkelinrichting zijn alle reden voor een extra feestelijke koopavond

LOSSER - Deze hele maand vieren Jolinde en Lisanne Verheijen, samen met het winkelteam, dat hun drogisterijbedrijf aan de Langenkamp vijftien jaar bestaat. Etos drogisterij viert dit jubileum met leuke aanbiedingen met als hoogtepunt een feestelijke extra koopavond op donderdag 29 maart. ‘Onze klanten kunnen dan rekenen op een leuke goodybag’, vertelt Jolinde. ‘Daar zijn we mooi druk mee om dat allemaal klaar te maken.’ Maar Joline en haar dachter Lisanne doen dat heel graag, ‘want we zijn gewoon heel blij met onze klanten. Losser is een klein dorp, dus we zijn afhankelijk van hen. Onze klanten zijn heel trouw.’ Deze klanten bleven ook komen toen Jolinde tien jaar geleden besloot om de overstap te maken van de DA-formule naar het Etos-concept. Dit vijftienjarig jubileum was een mooie gelegenheid om de winkel nog eens compleet te vernieuwen. Het resultaat mag er zijn.
Een mooi ingerichte winkel is op zich niet genoeg. Een belangrijke voorwaarde dat de klanten de winkel blijven bezoeken is dat zij kunnen rekenen op een mooi assortiment en een modern en deskundig advies. ‘We hebben ook veel geïnvesteerd in ons team. We hebben nu drie collega’s met een drogisterijdiploma en daarnaast drie gediplomeerde schoonheidsspecialistes.’ Jolinde is blij dat Etos als franchise-organisatie ook kiest voor een moderne aanpak. Dat heeft er toe bijgedragen dat klanten uit alle leeftijdsgroepen weten dat ze bij Etos terecht kunnen voor de nieuwste producten en een goed advies. ‘Etos past de formule aan op wat de klant wil en dat kan heel snel veranderen.’ Jolinde en Lisanne merken aan de reacties dat de klanten heel positief zijn over de nieuwe winkel.

In twee dagen gepiept
De nieuwe winkel is nu zo ingedeeld dat de klanten bij binnenkomst aan de linkerzijde alles kunnen vinden voor het snellere shoppen waar niet direct een advies bij nodig is. Meer naar links en verderop in de winkel is het assortiment uitgestald, waarbij de klanten altijd een beroep kunnen doen op het deskundige team van drogistes of schoonheidsspecialistes die klaar staan om de klant een persoonlijk advies te geven. De klanten hebben er relatief weinig van gemerkt dat de winkel van binnen helemaal is vernieuwd. Een speciaal ombouwteam van Etos, dat deel uitmaakt van het grote Ahold, klaarde de klus in precies twee dagen. ‘We hebben daar het carnaval voor gebruikt, want dan is iedereen met andere dingen bezig. Ongelofelijk om te zien hoe zo’n team op elkaar is ingewerkt en precies weet wat iedereen moet doen’, kijkt Jolinde terug.

Zakelijk Blokhuis Optiek , een vertrouwd gezicht in Losser Aan stoppen moet hij nog niet denken. Alfons Blokhuis is met zijn 78 jaren te fit om achter de geraniums te gaan zitten. Bovendien vindt hij de bezigheden in zijn winkel aan de Brink in Losser nog... Lees meer »
Zakelijk Brood@home verandert van eigenaar De vertrouwde bezorgbus met het logo van ‘Brood@home’ blijft, maar vanaf 1 januari zit er een ander gezicht achter het stuur. Eigenaar Jerôme Karssens (39) draagt de bakkersjas over aan zijn neef... Lees meer »