Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Mathijn Brueker jubileumgraaf bij CV de BokelBulkes

LONNEKER - Voor De BokelBulkes is het seizoen 2018-2019 het jaar van het 44-jarig jubileum. De start op 16 november was helaas voor Remco het moment om het veld te moeten ruimen. In residentie Hotel – Restaurant Savenije in Lonneker van carnavalsvereniging de BokelBulkes werd onder het toeziend oog van een volle feestzaal en in het bijzijn van hoogheden en leden van andere verenigingen, familie en belangstellenden afscheid genomen van graaf Remco II, zijn adjudanten Bennie en Richard, hofchauffeuse Debbie en opperkälfke Saskia.

Met het toepasselijke thema ‘BokelBulkes 44 joar’ presenteerde zich, onder de creative inzet van de technische commissie, om klokslag 22.11 uur de nieuwe graaf, Mathijn, zich voor het grote publiek. Uiteraard is ook deze jubileumgraaf Mathijn het seizoen niet alleen en hij stelde vervolgens zijn adjudanten Jan-Hendrik (Kuiper) en Rik (Teuteling) aan iedereen voor. Zij zullen de vereniging dit jubileumjaar vertegenwoordigen en voorgaan bij alle activiteiten. Dit trio heeft ook dit seizoen de privilege zich rond te laten rijden door een hofchauffeur en wel door Mathijs (Hoek).

Graaf Mathijn is 28 jaar en woont samen met zijn vriendin Kim Bos in De Lutte. In het dagelijks leven is Mathijn werkzaam bij Trioliet als monteur op de afdeling ontwikkeling. Daarnaast is hij drie jaar geleden vanuit zijn hobby begonnen met M. Brueker service en onderhoud.

Adjudant Jan-Hendrik Kuipers is 30 jaren jong en woonachtig in Losser. Hij gaat door het leven met Danone Kuipers- Oude Maatman. Zijn hobby is van jongs af aan al het carnaval, hij is er vroeger mee besmet geraakt op de kindercarnavalmiddag van de Bokelbulkes toen zij zelf nog aan de Lonnekermarkeweg woonden.

Adjudant Rik Teutelink is 22 jaar en komt uit Losser. Hier woon hij al 22 jaar op hetzelfde adres, samen met zijn ouders en broer. Al vele jaren is hij actief binnen de carnaval, en dan voornamelijk bij de Martini Kerlkes, waar hij ook in zijn vrije tijd vaak in de loods te vinden is. Zijn vriendin is Debby Oude Tijdhof.

Hofchauffeur Mathijs Hoek is 22 jaar en woont op het mooie Hoge Boekel. Hij werkt al ruim 2 jaar met veel plezier bij FH Loohuis in Saasveld in de functie van elektricien en is vooral in de agrarische sector werkzaam. Al 4 jaar is hij samen met Anouk Greveling. Mathijs zijn hobby’s zijn klootschieten, met feesten muziek draaien en mee doen aan de Trekkertrek wedstrijden.

Met als motto: ‘Gin geslöttel en gemekker, dit jubileumjoar kan niks gekker!’ hopen de nieuwe hoogheden iedereen te mogen begroeten op de vele feesten en met eer en trots de vereniging voor te gaan tijdens het carnavalsseizoen 2018-2019.

De avond vervolgde met het ten gehore brengen van het gravenlied. Onder het geluid van hofkapel Benno & de Muiters werd de polonaise ingezet en zo kan ook voor De BokelBulkes met haar nieuwe hoogheden het nieuwe seizoen beginnen. Benieuwd naar al de (jubileum)activiteiten van de vereniging? Ga dan naar www.bokelbulkes.nl.

Uitgaan & Cultuur Carnaval op Basisschool Veldzijde LOSSER - Vrijdag 1 maart viert Basisschool Veldzijde carnaval. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. De school is al kleurrijk versierd en de schoolprins en -prinses hebben zich al... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior midwinterhoornblazers De Lutte prolongeren titel Op zondag 6 januari werd bij Erve Kraesgenberg in Losser op de midwinterhoorn geblazen om de titel “beste buurtschap van Twente”. Net als vorig jaar werden de jonge Luttenaren winnaar, waardoor de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Concertvereniging Sempre Crescendo: Nieuwjaarsconcert LOSSER - Op zondagochtend 6 januari wil Concertvereniging Sempre Crescendo graag met u het nieuwe jaar inluiden met een Nieuwjaarsconcert. Dit concert is tevens de aftrap voor het 100-jarig jubileum... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kerstviering met Excelsior LOSSER - Op eerste kerstdag zal de kleine orkestbezetting van Excelsior onder leiding van Onno Jagers de muzikale omlijsting verzorgen van de viering in de H. Maria Geboorte Kerk in Losser.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Miss Ilse uit het Broek maakt trio De Tuffelkeerlkes compleet DE LUTTE - Zaterdagavond 15 december was het dan eindelijk zover, en konden baron Niek Tellman I en adjudant Bonno Tellman eindelijk hun miss Ilse uit het Broek aan het publiek presenteren. De... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zangvereniging Hooge Noodt bereidt zich voor op een sfeervol kerstconcert Wilt u kerstsfeer proeven? Kom met Hooge Noodt in kerststemming, het koor, dat o.l.v. staat van Raymond Breukers, nodigt u van harte uit op hun traditionele kerstconcert in de kapel van Zorggroep St.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Tweede editie kerstmarkt Overdinkel succes Zo af en toe kwam er nog een paraplu aan de te pas, maar over het algemeen was het droog. De dreigende weersvoorspellingen bleven uit en belangstellenden kwamen massaal naar de kerstmarkt die voor de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Voorbereiding 16e open air Christmas Fair De Tukkers in volle gang LOSSER - De voorbereiding voor de 16e editie van de ‘Christmas Fair’ is al weer in volle gang. Deze wordt dit jaar gehouden op zondag 16 december en vindt plaats op het Raadhuisplein (het marktplein... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Halloween in Losser een groot succes Tijdens de Boerenmarkt en de modeshows afgelopen zaterdag, waren er leuke Halloween kinderactiviteiten in het centrum van Losser. Zoals pompoen carven, waaraan 100 kinderen hebben mee gedaan. En... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herintredende Oktoberfesten Overdinkel goed ontvangen OVERDINKEL - De sporthal bij het Trefhuus in Overdinkel werd niet meer terug herkend. De hele ruimte was mooi aangekleed in de sfeer van de Oktoberfesten zoals die we bij de Oosterburen kennen.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zonovergoten braderie op de Tiekerhook De braderie op de Tiekerhook was een groot succes. Bewoners en bezoekers hebben mede door het mooie weer een prachtige dag gehad. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Losser maakt zich op voor de 14e editie van Bokk’n & Bloaz’n LOSSER - Het is inmiddels een vast agenda punt geworden van menig muziek- en bokbierliefhebber, het Bokk’n en Bloaz’n kapellenfestival in Losser. Zondag 14 oktober is het eindelijk weer zover. Vanaf... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Losserse kermis van start Vanaf vrijdag is het Raadhuisplein weer volledig ingericht met diverse kermisattracties. Het wordt een plek waar liefhebbers van een traditionele Hollandse kermis hun hart op kunnen halen. Vier dagen... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vijftigjarige Johma en de bevolking van Losser vieren samen een onvergetelijk jubileumfeest De bevolking van Losser en de kerkdorpen heeft afgelopen zaterdag massaal kunnen genieten van een even bijzonder als gezellig verjaardagsfeestje op het Raadhuisplein. Eén van Lossers grootste... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gert Ekkelboom and friends treden op in de koepel OVERDINKEL - Na een korte zomer(vakantie)stop wordt het programma van de stichting ‘Muziekkoepel Overdinkel’ vervolgd. Op maandag 27 augustus staat een oude bekende weer op de planken van de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zwembad Brilmansdennen organiseert Zomerslot Elke jaar organiseert Zwembad Brilmansdennen verschillende terugkerende evenementen. Zo was er ook één voor de zomersluiting: Op dinsdag 17 juli werd er een Zomerslot gehouden. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Eight Times Pop in Dorpstheater Een muzikale primeur voor het Dorpstheater in De Lutte. Onder de naam Eight Times Pop treden vrijdag 8 juni acht muzikale meiden uit het dorp van de Hellehond op in het dorpshoes. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Koor ‘IntOmusic’ maakt mensen vrolijk Op donderdag 24 mei zal het gemengde koor ‘IntOmusic’ optreden in de muziekkoepel.. Het koor is een gevarieerde groep, zowel in leeftijd als in levensovertuiging. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Een avond heerlijk vrijuit meezingen met topartiesten tijdens nieuw evenement ‘Roedelzingen’ van JoyFul Het belooft op vrijdagavond 6 april een heel gezellige avond te worden in Het Tukkershoes aan de Bookholtlaan tijdens de eerste editie van het ‘Roedelzingen’. Daarmee gaat de groep in de herkansing,... Lees meer »