Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Een avond heerlijk vrijuit meezingen met topartiesten tijdens nieuw evenement ‘Roedelzingen’ van JoyFul

LOSSER/OVERDINKEL - Het belooft op vrijdagavond 6 april een heel gezellige avond te worden in Het Tukkershoes aan de Bookholtlaan tijdens de eerste editie van het ‘Roedelzingen’. Daarmee gaat de groep in de herkansing, want afgelopen jaar kon het zangfestijn door omstandigheden niet doorgaan. De term ‘Roedelzingen’ is afgeleid van het Duitse ‘Rudelsingen’, waarbij een zaal vol gasten een avond lang allerlei bekende hits meezingt met geluids- en beeldopnames van bekende artiesten. Het bracht Marion Nijhof van het Losserse koor JoyFul op het idee om deze buitengewoon gezellige en ongedwongen manier van zingen ook eens in Losser op touw te zetten. Haar initiatief heeft alles te maken met het streven om meer potentiële zangers en zangeressen enthousiast te maken voor koorzang. Tijdens het ‘Roedelzingen’ in Het Tukkershoes kan echt iedereen meedoen en enige ervaring of talent is geen vereiste. ‘Het gaat om het plezier in zingen en het samenzijn’, onderstreept Marion Nijhof.

Heel anders dan bij het karaoke, waarbij men alleen op het podium meezingt met een orkestband, doet de zaal bij het ‘Roedelzingen’ als één gelegenheidskoor met de artiest mee. Soms zien de meezingers op het scherm zowel de bewegende beelden van de artiest en de liedtekst, bij andere artiesten is het stilstaand beeld en ziet men de tekst geprojecteerd. In de afgelopen maanden heeft Marion, samen met het koorbestuur, via YouTube en andere kanalen een groot bestand met bekende hits verzameld en deze samengebracht in een digitaal Mp4-bestand. Het meezingen kan switchen van Duitse Schlagers naar hits van André Hazes jr. of van Rob de Nijs of Anita Meijer naar Toto, Guus Meeuwis of John Denver. Het samen zingen wordt op een gezellige manier in goede banen geleid door dirigente Anja Lankamp van koor JoyFul.

Door alle genres heen
Het ‘Roedelzingen’ in het Tukkershoes begint om 20 uur (zaal open 19.30 uur) en de entree is vrij. Het is ook helemaal geen probleem om later binnen te stappen om mee te gaan zingen. De liedjes die worden gezongen komen vanuit allerlei genres, maar zijn stuk voor stuk bekend bij een groot publiek. ‘Het gaat er om dat iedereen die deze avond meedoet er veel plezier aan beleeft om een keer samen te zingen. Wie weet zijn er dan enkelen die de stap gaan zetten om zich bij een koor aan te sluiten. Dat zou mooi meegenomen zijn.’ Om de kosten te drukken houden de leden van JoyFul een kleine verloting. JoyFul is een gemengd koor met 29 leden dat al wat langer samen zingt, maar sedert twee jaar werkt aan een mooi repertoire onder leiding van Anja Lankamp. Door op Google ‘Rudelsingen WDR’ in te typen, komt men vanzelf terecht bij mooie YouTube-opnames.
‘Roedelzingen’ - 6 april - Tukkershoes - Losser - 20 uur - entree vrij - talent niet vereist

Uitgaan & Cultuur Carnaval op Basisschool Veldzijde LOSSER - Vrijdag 1 maart viert Basisschool Veldzijde carnaval. De voorbereidingen hiervoor zijn in volle gang. De school is al kleurrijk versierd en de schoolprins en -prinses hebben zich al... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Junior midwinterhoornblazers De Lutte prolongeren titel Op zondag 6 januari werd bij Erve Kraesgenberg in Losser op de midwinterhoorn geblazen om de titel “beste buurtschap van Twente”. Net als vorig jaar werden de jonge Luttenaren winnaar, waardoor de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Concertvereniging Sempre Crescendo: Nieuwjaarsconcert LOSSER - Op zondagochtend 6 januari wil Concertvereniging Sempre Crescendo graag met u het nieuwe jaar inluiden met een Nieuwjaarsconcert. Dit concert is tevens de aftrap voor het 100-jarig jubileum... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Kerstviering met Excelsior LOSSER - Op eerste kerstdag zal de kleine orkestbezetting van Excelsior onder leiding van Onno Jagers de muzikale omlijsting verzorgen van de viering in de H. Maria Geboorte Kerk in Losser.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Miss Ilse uit het Broek maakt trio De Tuffelkeerlkes compleet DE LUTTE - Zaterdagavond 15 december was het dan eindelijk zover, en konden baron Niek Tellman I en adjudant Bonno Tellman eindelijk hun miss Ilse uit het Broek aan het publiek presenteren. De... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zangvereniging Hooge Noodt bereidt zich voor op een sfeervol kerstconcert Wilt u kerstsfeer proeven? Kom met Hooge Noodt in kerststemming, het koor, dat o.l.v. staat van Raymond Breukers, nodigt u van harte uit op hun traditionele kerstconcert in de kapel van Zorggroep St.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Tweede editie kerstmarkt Overdinkel succes Zo af en toe kwam er nog een paraplu aan de te pas, maar over het algemeen was het droog. De dreigende weersvoorspellingen bleven uit en belangstellenden kwamen massaal naar de kerstmarkt die voor de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Mathijn Brueker jubileumgraaf bij CV de BokelBulkes LONNEKER - Voor De BokelBulkes is het seizoen 2018-2019 het jaar van het 44-jarig jubileum. De start op 16 november was helaas voor Remco het moment om het veld te moeten ruimen. In residentie Hotel... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Voorbereiding 16e open air Christmas Fair De Tukkers in volle gang LOSSER - De voorbereiding voor de 16e editie van de ‘Christmas Fair’ is al weer in volle gang. Deze wordt dit jaar gehouden op zondag 16 december en vindt plaats op het Raadhuisplein (het marktplein... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Halloween in Losser een groot succes Tijdens de Boerenmarkt en de modeshows afgelopen zaterdag, waren er leuke Halloween kinderactiviteiten in het centrum van Losser. Zoals pompoen carven, waaraan 100 kinderen hebben mee gedaan. En... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Herintredende Oktoberfesten Overdinkel goed ontvangen OVERDINKEL - De sporthal bij het Trefhuus in Overdinkel werd niet meer terug herkend. De hele ruimte was mooi aangekleed in de sfeer van de Oktoberfesten zoals die we bij de Oosterburen kennen.... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zonovergoten braderie op de Tiekerhook De braderie op de Tiekerhook was een groot succes. Bewoners en bezoekers hebben mede door het mooie weer een prachtige dag gehad. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Losser maakt zich op voor de 14e editie van Bokk’n & Bloaz’n LOSSER - Het is inmiddels een vast agenda punt geworden van menig muziek- en bokbierliefhebber, het Bokk’n en Bloaz’n kapellenfestival in Losser. Zondag 14 oktober is het eindelijk weer zover. Vanaf... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Losserse kermis van start Vanaf vrijdag is het Raadhuisplein weer volledig ingericht met diverse kermisattracties. Het wordt een plek waar liefhebbers van een traditionele Hollandse kermis hun hart op kunnen halen. Vier dagen... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vijftigjarige Johma en de bevolking van Losser vieren samen een onvergetelijk jubileumfeest De bevolking van Losser en de kerkdorpen heeft afgelopen zaterdag massaal kunnen genieten van een even bijzonder als gezellig verjaardagsfeestje op het Raadhuisplein. Eén van Lossers grootste... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gert Ekkelboom and friends treden op in de koepel OVERDINKEL - Na een korte zomer(vakantie)stop wordt het programma van de stichting ‘Muziekkoepel Overdinkel’ vervolgd. Op maandag 27 augustus staat een oude bekende weer op de planken van de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zwembad Brilmansdennen organiseert Zomerslot Elke jaar organiseert Zwembad Brilmansdennen verschillende terugkerende evenementen. Zo was er ook één voor de zomersluiting: Op dinsdag 17 juli werd er een Zomerslot gehouden. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Eight Times Pop in Dorpstheater Een muzikale primeur voor het Dorpstheater in De Lutte. Onder de naam Eight Times Pop treden vrijdag 8 juni acht muzikale meiden uit het dorp van de Hellehond op in het dorpshoes. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Koor ‘IntOmusic’ maakt mensen vrolijk Op donderdag 24 mei zal het gemengde koor ‘IntOmusic’ optreden in de muziekkoepel.. Het koor is een gevarieerde groep, zowel in leeftijd als in levensovertuiging. Lees meer »