Archief - Uitgaan & Cultuur

Uitgaan & Cultuur
Boeskool Toppers en Harry Booijink in Dorpstheater

DE LUTTE – Nog een paar dagen en het Dorpstheater van De Lutte ontvangt zijn eerste artiesten. Die eer is vrijdag 15 december voorbehouden aan de Boeskool Toppers, een gezelligheidskoor uit Oldenzaal. Samen met Harry Booijink uit Beuningen, die twee sfeervolle Twentse kerstverhalen voordraagt, verzorgen de Toppers een avondvullend programma in dorpshoes Erve Boerrigter.

Dat het Dorpstheater wordt ingewijd door een koor waarvan de leden vooral afkomstig zijn uit Oldenzaal en De Lutte is geen toeval. Het Dorpstheater wil een laagdrempelig podium zijn voor ‘artiesten’ uit De Lutte en de rest van Noordoost-Twente. Zeker bij het optreden van de Boeskool Toppers zullen de inwoners van De Lutte veel bekende en vertrouwde gezichten op het podium aantreffen. Op hun Facebookpagina geven de leden van dit koor aan dat ze houden van muziek, zingen, optreden en gezelligheid. Een optreden is voor deze dames pas geslaagd als de mensen in de zaal blij worden van de liedjes, die zij met veel enthousiasme brengen. Met een repertoire dat bestaat uit louter bekende nummers, variërend van Nederlandstalige hits en Duitse Schlagers tot Engelse meezingers, levert dat nooit problemen op.

De Boeskool Toppers delen het podium met Harry Booijink. Met de kerstdagen in aantocht zal deze rasverteller uit Beuningen het publiek vermaken met twee Twentse kerstverhalen. De bijdragen van Harry worden muzikaal op passende wijze omlijst door de Boeskool Toppers.

Kaartjes voor deze bijzondere avond in het Dorpstheater kosten € 5,- per persoon, inclusief een kop koffie/thee bij binnenkomst met daarbij ook nog een kerstkransje gebakken door bezoekers van de dagvoorziening in Erve Boerrigter. Aan de balie van het dorpshoes is nog maar een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar. In verband met de capaciteit van het Dorpstheater wordt aangeraden zoveel mogelijk vooraf kaarten te kopen, want, melden de programmeurs van het theater, vol is in dit geval ook echt vol.

Uitgaan & Cultuur Vijftigjarige Johma en de bevolking van Losser vieren samen een onvergetelijk jubileumfeest De bevolking van Losser en de kerkdorpen heeft afgelopen zaterdag massaal kunnen genieten van een even bijzonder als gezellig verjaardagsfeestje op het Raadhuisplein. Eén van Lossers grootste... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Gert Ekkelboom and friends treden op in de koepel OVERDINKEL - Na een korte zomer(vakantie)stop wordt het programma van de stichting ‘Muziekkoepel Overdinkel’ vervolgd. Op maandag 27 augustus staat een oude bekende weer op de planken van de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Zwembad Brilmansdennen organiseert Zomerslot Elke jaar organiseert Zwembad Brilmansdennen verschillende terugkerende evenementen. Zo was er ook één voor de zomersluiting: Op dinsdag 17 juli werd er een Zomerslot gehouden. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Eight Times Pop in Dorpstheater Een muzikale primeur voor het Dorpstheater in De Lutte. Onder de naam Eight Times Pop treden vrijdag 8 juni acht muzikale meiden uit het dorp van de Hellehond op in het dorpshoes. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Koor ‘IntOmusic’ maakt mensen vrolijk Op donderdag 24 mei zal het gemengde koor ‘IntOmusic’ optreden in de muziekkoepel.. Het koor is een gevarieerde groep, zowel in leeftijd als in levensovertuiging. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Een avond heerlijk vrijuit meezingen met topartiesten tijdens nieuw evenement ‘Roedelzingen’ van JoyFul Het belooft op vrijdagavond 6 april een heel gezellige avond te worden in Het Tukkershoes aan de Bookholtlaan tijdens de eerste editie van het ‘Roedelzingen’. Daarmee gaat de groep in de herkansing,... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Palmpasenoptocht zondag 25 maart LOSSER - Op Palmzondag, 25 maart, wordt de traditionele Palmpasenoptocht georganiseerd. Er wordt om 14.00 uur gestart met een Oecumenische Viering in de Heilige Maria Geboortekerk, met medewerking... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur ‘Kerk op de catwalk’ LOSSER - Op 14 maart is er in Losser een bijzondere modeshow te zien: ‘Kerk op de catwalk’. Wat is er zo bijzonder aan die modeshow? Het toont de kleding die de predikanten droegen vanaf de... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Veertig dagen ‘van de blauwe knoop’ draagt bij aan een gezonder lijf en begrip voor verslaving Proosten met een glas helder ‘gemeentepils’. Dat is even wennen na de carnavalstijd, waarin het bier en andere geest verrijkende drankjes rijkelijk hebben gevloeid. Toch hebben enkele bekende... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Vrolijk schilderij als dank voor familie Game na 44 jaar carnaval mensen met beperking Ieder schilderij is uniek en onvervangbaar. Om die reden kregen Lucien en Leonie Game afgelopen week een geheel nieuw en speciaal gemaakt kunstwerk ter gelegenheid van het 44-jarig carnaval voor... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Reünie De Wegwijzer Basisschool De Wegwijzer bestaat 50 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom wil men graag alle oud-leerlingen en oud-medewerkers uitnodigen op zaterdag 10 maart van 16.00 tot 20.00 uur. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Top2000-kerkdienst op 30 december 2017 in Glanerbrug Eind december stemt een groot deel van Nederland weer af op de Top2000, de lijst met de meest populaire nummers aller tijden. Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Paraplufunctie Gaffel Aöskes al 55 jaar de basis goede samenwerking binnen Lossers carnaval Komende zaterdagavond komt het carnaval weer in volle hevigheid tot leven in Losser als de 57ste Prins van Losser aan den volke wordt gepresenteerd. Dit festijn vindt eerder in het seizoen plaats dan... Lees meer »
Uitgaan & Cultuur Geslaagde jubileumuitvoering LOK Ruim negentig belangstellenden waren donderdagmiddag 19 oktober afgekomen op het eerste openbare optreden van het “Lossers Overdag Koor” (LOK) in het Tukkershoes in Losser. Lees meer »