Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Losser herpakt zich met een overwinning tegen DWK

De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Barneveld de verloren wedstrijd van afgelopen week van zich afgespeeld en sleepten een zwaar bevochten 6-8-overwinning tegen DWK uit het vuur.

Losser begon minder aan de wedstrijd. Al na 20 seconden kon DWK eenvoudig scoren. Deze 1-0-stand bleef tot net voor het verstrijken van de 2e periode op het scorebord staan. Routinier Cindy Marsman kon uit een overtal de gelijkmaker scoren.
In de 3e periode nam Losser de leiding. Na een goed uitgespeelde man meer schoot Jetske Gielians de 1-2 binnen. Op dat moment werden de aanvallers bij beide ploegen wakker en begonnen te scoren. Nadat DWK de 2-2 in het Losserse doel gooide was het Loreen Oddo die vanaf de midvoorpositie haar specialiteit toonde: met een weergaloze treffer nam Losser weer de leiding. Het feest duurde niet lang, want direct daarop kon DWK wederom de gelijkmaker scoren. Bij een zware fout van DWK greep Losser-coach Rudi Damhuis middels een time-out in. De afspraken werden nogmaals op een rijtje gezet en de ploeg knoopte dat goed in de oren. Maar liefst twee keer achtereen werd uit een overtal gescoord door Manon Korfage, en de marge werd op een meer geruststellende 2 doelpunten gezet.
In de 4e periode drong de thuisploeg aan en bracht de marge terug naar één goal. Aanvoerster Manon Korfage scoorde haar derde treffer op rij en ontnam daarmee de thuisploeg alle hoop op een beter resultaat. Lossers routinier Monique Velthuis bracht de stand zelf naar 4-7 en Losser dacht dat de partij gespeeld was. Het werd echter toch nog even spannend toen DWK door makkelijk weggegeven treffers op 6-7 kwamen. Met nog één minuut te spelen gooide Monique Velthuis de wedstrijd eindelijk echt in het slot door middels een strafworp de 8-6-eindstand op het scorebord te zetten.

Losser-coach Rudi Damhuis was niet tevreden over het resultaat in de man-meersituaties. Uit 7 mogelijkheden konden er slechts 2 treffers worden genoteerd. Doordat na de time-out in de derde periode de afspraken beter werden nagekomen vond Damhuis dat de complimenten toch naar de spelers konden gaan, omdat ze de gemaakte afspraken vanaf dat moment wel goed nakwamen.

Periodestanden: 1-0, 1-1, 3-5, 6-8
Doelpunten Losser: Manon Korfage 3, Monique Velthuis 2, Cindy Voortman, Jetske Gielians en Loreen Oddo.

Volgende week is in Losser om 17.15 uur een directe confrontatie om de derde plaats. VZ&PC uit Vriezenveen is dan de tegenstander. Bij winst zal Losser de derde plaats overnemen, bij verlies wordt er voorlopig afstand gedaan van die derde plaats en zal gevochten moeten worden om de vierde plek op de ranglijst.

Sport & Vrijetijd Gemengd koor Joyful zoekt nieuwe leden LOSSER - Het stoffige imago dat een koor vroeger met zich meebracht, geldt nu allang niet meer. Alles tussen pop en lichte klassieke muziek, vaak geïnspireerd door musicals brengt gemengd koor Joyful... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sportclub Overdinkel, een gezonde vereniging; huldiging eenentwintig jubilarissen Sportclub Overdinkel hield op zaterdag 5 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Tijdens de nieuwjaarsspeech gaf voorzitter Marco Hagmolen aan dat de vereniging een hele gezonde vereniging is. “... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Slipjacht De Lutte: de mooiste van de zes De mooiste slipjacht van de zes die ze mede-organiseerde. Zo betitelt Marije Reinders de jacht die zaterdag 15 december door de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging in de gemeente Losser was... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jodi als mini van de week bij Volley’68 Heren 1 Volley’68 Heren 1 is voor het tweede jaar op rij actief in de promotieklasse. In deze zeer spannende competitie waarbij de nummers 2 t/m 7 maar vijf punten uit elkaar staan werden zij in de wedstrijd... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tiende editie Hardloopclinics AV Iphitos LOSSER - Atletiekvereniging Iphitos organiseert in januari 2019 voor het tiende achtereenvolgende jaar haar jaarlijkse hardloopclinics. Naast de clinic voor de 5 en 10 kilometer wordt dit jaar ook de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Twentse Heuvelentocht: steeds meer een familie-evenement In tegenstelling tot vorig jaar kwamen de deelnemers aan de Twentse Heuvelentocht afgelopen zondag met een laagje stof over zich over de finish in plaats van onder de modder. “En dat is maar goed ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Door weer en wind op de pedalen van Denemarken naar Oldenzaal De hoeveelheid lekke banden was nauwelijks te tellen in de 700 kilometer lange fietstocht van het Deense Tørring naar Oldenzaal, maar de Lutterse Gerard Morsink (59) blikt er vol passie op terug. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schooltour FC Twente bezoekt katholieke basisschool Veldzijde LOSSER - In het kader van ‘Meer bewegen en sporten is gezond’ hebben de FC Twente Kidsclubtrainers op donderdag 27 en vrijdag 28 september een bezoek gebracht aan de katholieke basisschool Veldzijde... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kanopolo Team Tilikum kampioen Het weekend van 15 en 16 september was het laatste weekend van de Nederlandse kanopolo competitie, die in Uithoorn werd gespeeld. Kanopolo is een dynamische balsport, een mix van waterpolo, rugby en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losserse piraatjes beleven een week vol avonturen tijdens zomerkamp op Avontureneiland Sandtbergh Bijna iedereen denkt wel eens terug aan een zomerkamp uit de jeugdjaren. Het levert herinneringen op die nooit meer verloren gaan en soms ook vriendschappen voor het leven. Afgelopen week beleefden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zaterdag 11 augustus Vogelspottour op de fiets in Losser LOSSER - Op zaterdag 11 augustus wordt er in alle vroegte een vogelexcursie gehouden, dit keer op de fiets. Deze fietstocht gaat door het zuidelijk deel van Losser. De route is ca. 25 km en voert... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Denko ICT nieuwe hoofdsponsor van Lutheria DE LUTTE - Denko ICT is per september de nieuwe hoofdsponsor van volleybalvereniging Lutheria. Het ICT-bedrijf heeft een contract voor maar liefst vijf jaren getekend bij de volleybalvereniging uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Laatste lesdag Mr. Snel LOSSER - Als afsluiting van het schooljaar werd er voor de leerlingen van Kindcentrum Mr. Snel in Losser een fotospeurtocht georganiseerd, die plaatsvond op vrijdag 20 juli jl. In elf groepjes (van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd 35ste Dorpsloop in De Lutte warm en uitdagend DE LUTTE - De vernieuwing van deze hardloopwedstrijd bleek afgelopen zaterdag een succes. De deelnemers waren positief over het nieuwe parcours. “Het is een mooi en uitdagend parcours”, zegt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd AJc’96 viert geweldige 40e verjaardag Veteranentoernooi De veertigste editie van het Alte Herren toernooi van AJc’96 werd er één om niet snel te vergeten. Maar liefst 30 teams, heren en dames, bevolkten het sportcomplex de gehele zaterdag, onder... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tweelingbroers Sem en Twan Bosman op het podium bij BMX regio Oost BMX fietscrossers van FCV het Twentse Ros locatie Hengelo zijn in de prijzen gevallen. De tweelingbroers Sem en Twan stonden dit keer voor het eerst allebei op het podium bij de categorie jongens 10... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Emté Losser hoofdsponsor AJc Tournament LOSSER - Ook dit jaar is Emté de hoofdsponsor van het AJc Tournament. Het is de derde keer op rij voor de supermarkt uit Losser. De organisatie is inmiddels alweer vele maanden druk om opnieuw een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd BMX broers Sem en Twan in finale Gelders Kampioenschap Voor de KNWU staan drie internationale BMX wedstrijden achter elkaar op de agenda. Vorig weekend zijn er twee rondes gereden van de UEC BMX European Cup in Zolder (België), dit weekend de eerste 3... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losserse jeugd tennist voortaan in clubtenue! Het zomerseizoen werd bij LTC feestelijk geopend. Tijdens de eerste tennisinstuif van het seizoen kregen de competitie spelende jeugdleden nieuwe clubkleding uitgereikt! Lees meer »
Sport & Vrijetijd Van 19 tot en met 22 juli 2018: Footbike World Championships in Losser LOSSER - Losser is in het weekend van 19 tot en met 22 juli gaststad van de Footbike World Championships (het WK Steppen). De Footbike World Championships is een echt topsportevenement. Ongeveer 250... Lees meer »