Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
AJc’96 viert geweldige 40e verjaardag Veteranentoernooi

LOSSER - De veertigste editie van het Alte Herren toernooi van AJc’96 werd er één om niet snel te vergeten. Maar liefst 30 teams, heren en dames, bevolkten het sportcomplex de gehele zaterdag, onder fantastische weersomstandigheden. Elk toernooi kent winnaars en verliezers, maar op het gehele complex was zaterdag eigenlijk geen verliezer te bekennen. Louter positieve reacties, en terechte winnaars van de verschillende categorieën.

Belangrijk moment op deze dag was de huldiging van Bennie Zwijnenberg, Dick Temmink en Albert Kruisberg. De oprichters van dit toernooi, dat inmiddels niet meer weg te denken is. Veertig jaar geleden organiseerden zij de eerste editie. DJK SC Nienberge won de inmiddels beruchte Dick & Doof bokaal, met Parkstad uit Amsterdam op de tweede plaats. SC Overdinkel en SV Dingen vochten om de derde plaats en de ploeg uit Overdinkel bleek de betere.
Bij de dames was de winst van de snel aan bekendheid winnende Betty Boop bokaal voor SV Kilder, gevolgd door SC Overdinkel. Victoria won de wedstrijd om de derde plaats en LSV werd vierde.

De dames van AJc’96 en de heren van LSV kregen de Fair Play beker. De penaltybokaal ging naar DJK SC Nienberge bij de heren en naar Victoria Boys bij de dames.
Al met al een zeer geslaagde veertigste editie, aldus Herman Hassing, omringd door een grote groep mensen die dit geweldige evenement organiseert. “Dit toernooi tekent AJc’96. Gezelligheid alom tijdens een mooie, sportieve dag, waarbij talloze vrijwilligers zich hebben ingezet om dit tot stand te brengen. Van bestuursleden tot terreinknechten, iedereen draagt een steentje bij en samen kunnen we bij deze mooie vereniging zo’n toernooi houden. Maar niet zonder al die vrijwilligers, die we dan ook ontzettend willen bedanken voor hun inzet. Er zijn alweer ettelijke teams bij de toernooileiding geweest om zich voor volgend jaar aan te melden, dat is mooi om te zien. Het toont aan dat we hier iets moois en goeds in handen hebben dat we in stand moeten houden. Dat geldt ook voor de sponsoren, zij verzorgen een belangrijke bijdrage aan het haalbaar maken van zo’n dag. Het feestje dat we na de prijsuitreiking hebben zien ontstaan kent zijn weerga eigenlijk niet. Volgend jaar doen we dit uiteraard weer, de organisatie daarvan zal na de zomer weer beginnen.“
Voorzitter Robert de Vries: “De maand juni is traditioneel een fantastische maand voor ons. Twee weken geleden het AJc Tournament voor de jeugd, en nu deze dag voor de veteranen. En iedereen doet mee. Draagt bij. Geweldig. Zoals Herman het zegt, hier doen we dingen samen. En dan zijn we dit soort mooie evenementen in staat. Het doet ons als bestuur ook erg goed dat de organisatie dit toernooi volledig zelfstandig organiseert, zoals ook bij het AJc Tournament. Enorm waardevol voor de Losserse gemeenschap, in beide gevallen."

Sport & Vrijetijd Sportclub Overdinkel, een gezonde vereniging; huldiging eenentwintig jubilarissen Sportclub Overdinkel hield op zaterdag 5 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Tijdens de nieuwjaarsspeech gaf voorzitter Marco Hagmolen aan dat de vereniging een hele gezonde vereniging is. “... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Slipjacht De Lutte: de mooiste van de zes De mooiste slipjacht van de zes die ze mede-organiseerde. Zo betitelt Marije Reinders de jacht die zaterdag 15 december door de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging in de gemeente Losser was... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jodi als mini van de week bij Volley’68 Heren 1 Volley’68 Heren 1 is voor het tweede jaar op rij actief in de promotieklasse. In deze zeer spannende competitie waarbij de nummers 2 t/m 7 maar vijf punten uit elkaar staan werden zij in de wedstrijd... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tiende editie Hardloopclinics AV Iphitos LOSSER - Atletiekvereniging Iphitos organiseert in januari 2019 voor het tiende achtereenvolgende jaar haar jaarlijkse hardloopclinics. Naast de clinic voor de 5 en 10 kilometer wordt dit jaar ook de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Twentse Heuvelentocht: steeds meer een familie-evenement In tegenstelling tot vorig jaar kwamen de deelnemers aan de Twentse Heuvelentocht afgelopen zondag met een laagje stof over zich over de finish in plaats van onder de modder. “En dat is maar goed ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Door weer en wind op de pedalen van Denemarken naar Oldenzaal De hoeveelheid lekke banden was nauwelijks te tellen in de 700 kilometer lange fietstocht van het Deense Tørring naar Oldenzaal, maar de Lutterse Gerard Morsink (59) blikt er vol passie op terug. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schooltour FC Twente bezoekt katholieke basisschool Veldzijde LOSSER - In het kader van ‘Meer bewegen en sporten is gezond’ hebben de FC Twente Kidsclubtrainers op donderdag 27 en vrijdag 28 september een bezoek gebracht aan de katholieke basisschool Veldzijde... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kanopolo Team Tilikum kampioen Het weekend van 15 en 16 september was het laatste weekend van de Nederlandse kanopolo competitie, die in Uithoorn werd gespeeld. Kanopolo is een dynamische balsport, een mix van waterpolo, rugby en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losserse piraatjes beleven een week vol avonturen tijdens zomerkamp op Avontureneiland Sandtbergh Bijna iedereen denkt wel eens terug aan een zomerkamp uit de jeugdjaren. Het levert herinneringen op die nooit meer verloren gaan en soms ook vriendschappen voor het leven. Afgelopen week beleefden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zaterdag 11 augustus Vogelspottour op de fiets in Losser LOSSER - Op zaterdag 11 augustus wordt er in alle vroegte een vogelexcursie gehouden, dit keer op de fiets. Deze fietstocht gaat door het zuidelijk deel van Losser. De route is ca. 25 km en voert... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Denko ICT nieuwe hoofdsponsor van Lutheria DE LUTTE - Denko ICT is per september de nieuwe hoofdsponsor van volleybalvereniging Lutheria. Het ICT-bedrijf heeft een contract voor maar liefst vijf jaren getekend bij de volleybalvereniging uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Laatste lesdag Mr. Snel LOSSER - Als afsluiting van het schooljaar werd er voor de leerlingen van Kindcentrum Mr. Snel in Losser een fotospeurtocht georganiseerd, die plaatsvond op vrijdag 20 juli jl. In elf groepjes (van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd 35ste Dorpsloop in De Lutte warm en uitdagend DE LUTTE - De vernieuwing van deze hardloopwedstrijd bleek afgelopen zaterdag een succes. De deelnemers waren positief over het nieuwe parcours. “Het is een mooi en uitdagend parcours”, zegt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tweelingbroers Sem en Twan Bosman op het podium bij BMX regio Oost BMX fietscrossers van FCV het Twentse Ros locatie Hengelo zijn in de prijzen gevallen. De tweelingbroers Sem en Twan stonden dit keer voor het eerst allebei op het podium bij de categorie jongens 10... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Emté Losser hoofdsponsor AJc Tournament LOSSER - Ook dit jaar is Emté de hoofdsponsor van het AJc Tournament. Het is de derde keer op rij voor de supermarkt uit Losser. De organisatie is inmiddels alweer vele maanden druk om opnieuw een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd BMX broers Sem en Twan in finale Gelders Kampioenschap Voor de KNWU staan drie internationale BMX wedstrijden achter elkaar op de agenda. Vorig weekend zijn er twee rondes gereden van de UEC BMX European Cup in Zolder (België), dit weekend de eerste 3... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losserse jeugd tennist voortaan in clubtenue! Het zomerseizoen werd bij LTC feestelijk geopend. Tijdens de eerste tennisinstuif van het seizoen kregen de competitie spelende jeugdleden nieuwe clubkleding uitgereikt! Lees meer »
Sport & Vrijetijd Van 19 tot en met 22 juli 2018: Footbike World Championships in Losser LOSSER - Losser is in het weekend van 19 tot en met 22 juli gaststad van de Footbike World Championships (het WK Steppen). De Footbike World Championships is een echt topsportevenement. Ongeveer 250... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geweldige sfeer tijdens Gildehaus Dinkel-loop Onder zeer grote belangstelling en met fantastisch loopweer heeft Loopgroep De Lutte voor de 32ste keer de jaarlijkse Gildehaus-Dinkel-loop gehouden met 160 deelnemers. Het is een gezellige lange... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Juniorenteam twirlvereniging Revenge Nederlands kampioen OVERDINKEL - Het juniorenteam van twirlvereniging Revenge uit Overdinkel is zaterdag 10 maart jl. Nederlandse kampioen geworden. Het team bestaat uit Nadia Cruceru, Sara Alarashi, Marit de Vries,... Lees meer »