Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Van 19 tot en met 22 juli 2018: Footbike World Championships in Losser

LOSSER - Losser is in het weekend van 19 tot en met 22 juli gaststad van de Footbike World Championships (het WK Steppen). De Footbike World Championships is een echt topsportevenement. Ongeveer 250 deelnemers uit de hele wereld doen mee aan deze wereldkampioenschappen. Deze worden gehouden in het centrum van Losser en het buitengebied. Nu is al bekend dat de Australiërs met ruim 25 deelnemers komen, de Tsjechen met circa 80 en dat daarnaast Russen, Italianen, Spanjaarden, Duitsers en natuurlijk Nederlanders gaan strijden om de wereldtitels. Er wordt door mannen en vrouwen, in diverse leeftijdscategorieën, gestreden op vier onderdelen: de sprint, estafette, het criterium en de marathon.

Wethouder sport Joop Hassink: “Ik vind het geweldig dat Stepteam Twente voor Losser heeft gekozen als locatie om het WK te organiseren. Een prachtig topsportevenement dat in de zomer veel bezoekers naar Losser en omgeving zal trekken. De organisatie rekent tijdens de kampioenschappen op minimaal 3.000 bezoekers in het centrum van Losser. Heel mooi is ook dat Centrummanagement Losser het initiatief neemt om de nodige side events te organiseren, waaraan ook de Lossernaren zelf kunnen deelnemen. Er worden bijvoorbeeld wedstrijden beachvolleybal en clinics beachhandbal georganiseerd.”

Na Australië en Oostenrijk is nu Nederland aan de beurt
Nadat het WK in 2016 in Australië en het EK in 2017 in Oostenrijk werd gehouden, wordt het WK nu in Nederland gehouden. De Nederlanders, in het bijzonder Stepteam Twente, hebben de IKSA, de Internationale Stepbond, weten te overtuigen om voor Nederland en dan in het bijzonder voor Losser te kiezen. Hiermee wordt Nederland internationaal goed op de kaart gezet in de wereld van footbike.

Voorzitter Danny Gerritzen: “Losser is een prachtig dorp met een mooie omgeving, een goede infrastructuur en prima faciliteiten voor het houden van de Footbike World Championships. Veel deelnemers zullen bijvoorbeeld overnachten in sporthal De Fakkel. Meegespeeld heeft ook dat wij hele goede herinneringen hebben aan Losser. In het verleden is het een lid van Stepteam Twente (Peter Groeneveld) gelukt om op de combibaan in Losser het Wereld 24-uur record op zijn naam te zetten. Hierbij bleken de gemeente Losser en diverse verenigingen binnen de gemeente hele prettige samenwerkingspartners te zijn. Met hen kun je prima evenementen opzetten. Dit alles heeft er toe bijgedragen dat wij weer de samenwerking met Losser hebben gezocht.”

Officiële wereldkampioenschappen én side events
Stepteam Twente heeft als doel om van 19 tot en met 22 juli een mooi en sportief weekend neer te zetten, waarbij de sport en saamhorigheid centraal staan. Het WK steppen bestaat uit een viertal onderdelen. Te weten een sprint, een estafette, een criterium en een marathon. Tussen de diverse officiële WK onderdelen door wordt ook aandacht geschonken aan de jeugd. Voor hen wordt een kids- en funrace georganiseerd. Daarnaast is er voor bedrijventeams de mogelijkheid om deel te nemen aan een bedrijven estafette. Voor recreanten wordt een toertocht georganiseerd waaraan in principe iedereen kan deelnemen.

Voorafgaand aan het officiële WK wordt, waarschijnlijk eind juni, voor de groepen 8 van de basisscholen een stepevenement georganiseerd onder leiding van de buurtsportcoaches van de gemeente Losser. Hiermee hoopt Stepteam Twente de jeugd enthousiast te maken voor deze snel groeiende sport. Meer informatie is ook te vinden op www.footbikeworldchampionships.nl.

Sport & Vrijetijd Emté Losser hoofdsponsor AJc Tournament LOSSER - Ook dit jaar is Emté de hoofdsponsor van het AJc Tournament. Het is de derde keer op rij voor de supermarkt uit Losser. De organisatie is inmiddels alweer vele maanden druk om opnieuw een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd BMX broers Sem en Twan in finale Gelders Kampioenschap Voor de KNWU staan drie internationale BMX wedstrijden achter elkaar op de agenda. Vorig weekend zijn er twee rondes gereden van de UEC BMX European Cup in Zolder (België), dit weekend de eerste 3... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losserse jeugd tennist voortaan in clubtenue! Het zomerseizoen werd bij LTC feestelijk geopend. Tijdens de eerste tennisinstuif van het seizoen kregen de competitie spelende jeugdleden nieuwe clubkleding uitgereikt! Lees meer »
Sport & Vrijetijd Geweldige sfeer tijdens Gildehaus Dinkel-loop Onder zeer grote belangstelling en met fantastisch loopweer heeft Loopgroep De Lutte voor de 32ste keer de jaarlijkse Gildehaus-Dinkel-loop gehouden met 160 deelnemers. Het is een gezellige lange... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Juniorenteam twirlvereniging Revenge Nederlands kampioen OVERDINKEL - Het juniorenteam van twirlvereniging Revenge uit Overdinkel is zaterdag 10 maart jl. Nederlandse kampioen geworden. Het team bestaat uit Nadia Cruceru, Sara Alarashi, Marit de Vries,... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sponsorloop Tulpweek een week verschoven OVERDINKEL - De sponsorloop, die op dinsdag 13 maart plaats zou vinden op Sportpark ’t Wilpelo van Sportclub Overdinkel, is verschoven naar dinsdag 20 maart. Deze sponsorloop staat in het teken van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judotoernooi in de Fakkel Zaterdag 10 maart vindt er in sporthal de Fakkel in Losser een groot judotoernooi voor jeugdspelers plaats. Een jaarlijks terugkerend toernooi waar alle leden van Judo Losser op de mat verschijnen.... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Rabobank Twente Oost verbonden als sponsor en strategisch partner aan SV De Lutte DE LUTTE - Rabobank Twente Oost heeft zich voor een periode van drie jaar verbonden als sponsor en strategisch partner aan SV De Lutte. De bank zal onder andere haar naam verbinden aan het jaarlijkse... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sporthal De Fakkel in Losser wordt vervangen Als het aan het college van B&W ligt wordt sporthal De Fakkel in Losser vervangen door een grote, nieuwe sporthal met een vloeroppervlak van 26 x 67 meter (1742 m2). Wethouder Marcel Wildschut: “... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Roadrunners AV-Iphitos voorzien van nieuwe hardloopschoenen LOSSER - AV-Iphitos uit Losser heeft al jarenlang een afdeling G-atletiek, de Roadrunners. Met vrijwilligers, ook wel ‘loopmaatjes’ genoemd, en gediplomeerde trainers zorgt men ervoor dat deze groep... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Ijsbaan in Beuningen geopend! Het is een feit. Beuningen is een ijsbaan rijker. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Judoka´s zoeken vossen Sporthal de Fakkel was dit weekend gesloten voor de judotrainingen vanwege het grote carnavalsgala. Een mooie gelegenheid voor de activiteitencommissie om voor jong en oud een vossenjacht in het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sportclub Overdinkel zoekt de beste FIFA E-Gamer Op zondag 28 januari worden, in het Grand Café van Sportclub Overdinkel tussen 10.00 en 14.00 uur, de finalewedstrijden gespeeld van de FIFA-17 E-Game. Ook wordt er gestreden om de titel FIFA-17 E-... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Beste junior midwinterhoornblazers komen uit De Lutte DE LUTTE - Zaterdag 6 januari, Drie Koningen en traditioneel de laatste dag van het midwinterhoornseizoen, hebben de juniorblazers van De Lutte het gouden hoorntje in de wacht gesleept. De Lutte mag... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Selectie Judo Losser zwemmend 2018 in De succesvolle selectiejudoka’s van Judo Losser hebben ter afsluiting van het jaar 2017 een zwemactiviteit bij AquaDrome in Enschede aangeboden gekregen. De activiteitencommissie ging met de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Top Snertloop in De Lutte “Het weer was zondag passend bij begin december: koud en een regenachtig. Ondanks dat zijn er topprestaties geleverd, zowel individueel als in z’n geheel. Kortom, een snertloop waar iedereen trots op... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Weekend jonge mantelzorgers groot succes Voor de jonge mantelzorgers uit de Gemeente Losser vond op achttien op negentien november een weekendkamp plaats dat werd georganiseerd door de Werkgroep Jonge Mantelzorgers van Stichting Fundament. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Dames Losser eenvoudig langs Esta De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in het eigen Brilmansdennen eenvoudig gewonnen van Esta uit Emmen. De basis van de winst lag bij de verdediging, die wederom geleid werd... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jaarvergadering AJc’96 Vrijdagavond jl. vond bij AJc’96 de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering plaats, onder flinke belangstelling. Het afgelopen seizoen heeft historische momenten gekend. De overstap naar het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Succesvolle 55+ Vitaliteit Beurs in Overdinkel brengt mensen in beweging Op zondag 15 oktober vond de eerste editie van de 55+ Vitaliteit Beurs plaats in Sporthal de Spil in Overdinkel. Ondanks het prachtige zomerweer bezochten ongeveer 300 bezoekers de beurs. Lees meer »