Archief - Sport & Vrijetijd

Sport & Vrijetijd
Van 19 tot en met 22 juli 2018: Footbike World Championships in Losser

LOSSER - Losser is in het weekend van 19 tot en met 22 juli gaststad van de Footbike World Championships (het WK Steppen). De Footbike World Championships is een echt topsportevenement. Ongeveer 250 deelnemers uit de hele wereld doen mee aan deze wereldkampioenschappen. Deze worden gehouden in het centrum van Losser en het buitengebied. Nu is al bekend dat de Australiërs met ruim 25 deelnemers komen, de Tsjechen met circa 80 en dat daarnaast Russen, Italianen, Spanjaarden, Duitsers en natuurlijk Nederlanders gaan strijden om de wereldtitels. Er wordt door mannen en vrouwen, in diverse leeftijdscategorieën, gestreden op vier onderdelen: de sprint, estafette, het criterium en de marathon.

Wethouder sport Joop Hassink: “Ik vind het geweldig dat Stepteam Twente voor Losser heeft gekozen als locatie om het WK te organiseren. Een prachtig topsportevenement dat in de zomer veel bezoekers naar Losser en omgeving zal trekken. De organisatie rekent tijdens de kampioenschappen op minimaal 3.000 bezoekers in het centrum van Losser. Heel mooi is ook dat Centrummanagement Losser het initiatief neemt om de nodige side events te organiseren, waaraan ook de Lossernaren zelf kunnen deelnemen. Er worden bijvoorbeeld wedstrijden beachvolleybal en clinics beachhandbal georganiseerd.”

Na Australië en Oostenrijk is nu Nederland aan de beurt
Nadat het WK in 2016 in Australië en het EK in 2017 in Oostenrijk werd gehouden, wordt het WK nu in Nederland gehouden. De Nederlanders, in het bijzonder Stepteam Twente, hebben de IKSA, de Internationale Stepbond, weten te overtuigen om voor Nederland en dan in het bijzonder voor Losser te kiezen. Hiermee wordt Nederland internationaal goed op de kaart gezet in de wereld van footbike.

Voorzitter Danny Gerritzen: “Losser is een prachtig dorp met een mooie omgeving, een goede infrastructuur en prima faciliteiten voor het houden van de Footbike World Championships. Veel deelnemers zullen bijvoorbeeld overnachten in sporthal De Fakkel. Meegespeeld heeft ook dat wij hele goede herinneringen hebben aan Losser. In het verleden is het een lid van Stepteam Twente (Peter Groeneveld) gelukt om op de combibaan in Losser het Wereld 24-uur record op zijn naam te zetten. Hierbij bleken de gemeente Losser en diverse verenigingen binnen de gemeente hele prettige samenwerkingspartners te zijn. Met hen kun je prima evenementen opzetten. Dit alles heeft er toe bijgedragen dat wij weer de samenwerking met Losser hebben gezocht.”

Officiële wereldkampioenschappen én side events
Stepteam Twente heeft als doel om van 19 tot en met 22 juli een mooi en sportief weekend neer te zetten, waarbij de sport en saamhorigheid centraal staan. Het WK steppen bestaat uit een viertal onderdelen. Te weten een sprint, een estafette, een criterium en een marathon. Tussen de diverse officiële WK onderdelen door wordt ook aandacht geschonken aan de jeugd. Voor hen wordt een kids- en funrace georganiseerd. Daarnaast is er voor bedrijventeams de mogelijkheid om deel te nemen aan een bedrijven estafette. Voor recreanten wordt een toertocht georganiseerd waaraan in principe iedereen kan deelnemen.

Voorafgaand aan het officiële WK wordt, waarschijnlijk eind juni, voor de groepen 8 van de basisscholen een stepevenement georganiseerd onder leiding van de buurtsportcoaches van de gemeente Losser. Hiermee hoopt Stepteam Twente de jeugd enthousiast te maken voor deze snel groeiende sport. Meer informatie is ook te vinden op www.footbikeworldchampionships.nl.

Sport & Vrijetijd Gemengd koor Joyful zoekt nieuwe leden LOSSER - Het stoffige imago dat een koor vroeger met zich meebracht, geldt nu allang niet meer. Alles tussen pop en lichte klassieke muziek, vaak geïnspireerd door musicals brengt gemengd koor Joyful... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losser herpakt zich met een overwinning tegen DWK De waterpolodames van Losser hebben afgelopen zaterdagavond in Barneveld de verloren wedstrijd van afgelopen week van zich afgespeeld en sleepten een zwaar bevochten 6-8-overwinning tegen DWK uit het... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Sportclub Overdinkel, een gezonde vereniging; huldiging eenentwintig jubilarissen Sportclub Overdinkel hield op zaterdag 5 januari haar jaarlijkse nieuwjaarsreceptie. Tijdens de nieuwjaarsspeech gaf voorzitter Marco Hagmolen aan dat de vereniging een hele gezonde vereniging is. “... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Slipjacht De Lutte: de mooiste van de zes De mooiste slipjacht van de zes die ze mede-organiseerde. Zo betitelt Marije Reinders de jacht die zaterdag 15 december door de Koninklijke Nederlandse Jachtvereniging in de gemeente Losser was... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Jodi als mini van de week bij Volley’68 Heren 1 Volley’68 Heren 1 is voor het tweede jaar op rij actief in de promotieklasse. In deze zeer spannende competitie waarbij de nummers 2 t/m 7 maar vijf punten uit elkaar staan werden zij in de wedstrijd... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tiende editie Hardloopclinics AV Iphitos LOSSER - Atletiekvereniging Iphitos organiseert in januari 2019 voor het tiende achtereenvolgende jaar haar jaarlijkse hardloopclinics. Naast de clinic voor de 5 en 10 kilometer wordt dit jaar ook de... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Twentse Heuvelentocht: steeds meer een familie-evenement In tegenstelling tot vorig jaar kwamen de deelnemers aan de Twentse Heuvelentocht afgelopen zondag met een laagje stof over zich over de finish in plaats van onder de modder. “En dat is maar goed ook... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Door weer en wind op de pedalen van Denemarken naar Oldenzaal De hoeveelheid lekke banden was nauwelijks te tellen in de 700 kilometer lange fietstocht van het Deense Tørring naar Oldenzaal, maar de Lutterse Gerard Morsink (59) blikt er vol passie op terug. Lees meer »
Sport & Vrijetijd Schooltour FC Twente bezoekt katholieke basisschool Veldzijde LOSSER - In het kader van ‘Meer bewegen en sporten is gezond’ hebben de FC Twente Kidsclubtrainers op donderdag 27 en vrijdag 28 september een bezoek gebracht aan de katholieke basisschool Veldzijde... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Kanopolo Team Tilikum kampioen Het weekend van 15 en 16 september was het laatste weekend van de Nederlandse kanopolo competitie, die in Uithoorn werd gespeeld. Kanopolo is een dynamische balsport, een mix van waterpolo, rugby en... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losserse piraatjes beleven een week vol avonturen tijdens zomerkamp op Avontureneiland Sandtbergh Bijna iedereen denkt wel eens terug aan een zomerkamp uit de jeugdjaren. Het levert herinneringen op die nooit meer verloren gaan en soms ook vriendschappen voor het leven. Afgelopen week beleefden... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Zaterdag 11 augustus Vogelspottour op de fiets in Losser LOSSER - Op zaterdag 11 augustus wordt er in alle vroegte een vogelexcursie gehouden, dit keer op de fiets. Deze fietstocht gaat door het zuidelijk deel van Losser. De route is ca. 25 km en voert... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Denko ICT nieuwe hoofdsponsor van Lutheria DE LUTTE - Denko ICT is per september de nieuwe hoofdsponsor van volleybalvereniging Lutheria. Het ICT-bedrijf heeft een contract voor maar liefst vijf jaren getekend bij de volleybalvereniging uit... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Laatste lesdag Mr. Snel LOSSER - Als afsluiting van het schooljaar werd er voor de leerlingen van Kindcentrum Mr. Snel in Losser een fotospeurtocht georganiseerd, die plaatsvond op vrijdag 20 juli jl. In elf groepjes (van... Lees meer »
Sport & Vrijetijd 35ste Dorpsloop in De Lutte warm en uitdagend DE LUTTE - De vernieuwing van deze hardloopwedstrijd bleek afgelopen zaterdag een succes. De deelnemers waren positief over het nieuwe parcours. “Het is een mooi en uitdagend parcours”, zegt... Lees meer »
Sport & Vrijetijd AJc’96 viert geweldige 40e verjaardag Veteranentoernooi De veertigste editie van het Alte Herren toernooi van AJc’96 werd er één om niet snel te vergeten. Maar liefst 30 teams, heren en dames, bevolkten het sportcomplex de gehele zaterdag, onder... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Tweelingbroers Sem en Twan Bosman op het podium bij BMX regio Oost BMX fietscrossers van FCV het Twentse Ros locatie Hengelo zijn in de prijzen gevallen. De tweelingbroers Sem en Twan stonden dit keer voor het eerst allebei op het podium bij de categorie jongens 10... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Emté Losser hoofdsponsor AJc Tournament LOSSER - Ook dit jaar is Emté de hoofdsponsor van het AJc Tournament. Het is de derde keer op rij voor de supermarkt uit Losser. De organisatie is inmiddels alweer vele maanden druk om opnieuw een... Lees meer »
Sport & Vrijetijd BMX broers Sem en Twan in finale Gelders Kampioenschap Voor de KNWU staan drie internationale BMX wedstrijden achter elkaar op de agenda. Vorig weekend zijn er twee rondes gereden van de UEC BMX European Cup in Zolder (België), dit weekend de eerste 3... Lees meer »
Sport & Vrijetijd Losserse jeugd tennist voortaan in clubtenue! Het zomerseizoen werd bij LTC feestelijk geopend. Tijdens de eerste tennisinstuif van het seizoen kregen de competitie spelende jeugdleden nieuwe clubkleding uitgereikt! Lees meer »