Archief - Algemeen

Algemeen
Social Sofa in het plantsoen bij toekomstig kulturhus een mooie ontmoetingsplek voor iedereen in Losser

LOSSER - Sinds maandagavond staat er in het plantsoen rechts voor het gemeentehuis een fraai kunstwerk uit mozaïek in de vorm van een sofa. Opmerkelijk is dat dit openbare bankje aan één zijde geen leuning heeft. Dat biedt volgens bibliotheek-bestuurder Tineke van Ham de kans om ongemerkt weg te schuiven van het bankje als het contact niet helemaal naar wens verloopt. Het bijzondere kunstwerk is een geschenk van de organisatie Rijnbrink, de provinciale steunorganisatie voor bibliotheken. Dit cadeau voor de burgers van Losser is in feite de prijs, die door de Losserse bibliotheek is gewonnen in het kader van een landelijke innovatiewedstrijd. Zoals bekend krijgt de bibliotheek Losser een nieuwe plek in het kulturhus Losser. De bibliotheek heeft deze verhuizing gekoppeld aan het thema ‘Ontmoeting & Verbinding’. Met de komst van het nieuwe Kulturhus in 2018, gaat de Bibliotheek Losser nog intensiever samenwerken met verschillende partijen binnen de gemeente, zoals de GGD, CJG, Aveleijn en het muziekonderwijs.

Cultuurgedeputeerde Hester Maij was voor deze gelegenheid naar Losser gekomen om het bankje officieel te onthullen en te overhandigen aan Ans Dijkhuijs, directeur van Stichting Fundament, waaronder de bibliotheek Losser ressorteert. De ‘social sofa’, zoals het bankje wordt genoemd, krijgt een plaatsje in alle Nederlandse provincies en vormt de beloning voor een specifiek initiatief, waarin vernieuwende thema’s centraal staan. De unieke samenwerking tussen een groot aantal culturele en maatschappelijke partners in het toekomstige kulturhus Losser werd door de jury gewaardeerd als bewijs van vernieuwing en een unieke manier om burgers en instanties op een heel laagdrempelige manier met elkaar in verbinding te brengen. ‘Door deze intensieve samenwerking neemt de Bibliotheek een nog nadrukkelijkere plek in binnen de samenleving van de gemeente Losser. Ze vormt als het ware de ruggengraat in deze samenwerking’, aldus Tineke van Ham.

Voor én van iedereen
De Social Sofa die door gedeputeerde Hester Maij werd onthuld, staat symbool voor ontmoeten en verbinden in Losser. Het is een bank van én voor iedereen. ‘Deze bibliotheek hoort bij de nieuwe functie van de bibliotheek’, aldus mevrouw Maij, die het tegengaan van laaggeletterdheid als voorbeeld nam. ‘Je hoeft je niet te schamen om laaggeletterd te zijn; het is wel belangrijk om er iets mee te doen.’ Ook wethouder Joop Hassink is trots op dit prachtige monumentje in het plantsoen. ‘Het valt heel mooi samen met de ontwikkelingen rond het kulturhus en de verbinding die wij hier mee willen maken.’ Bijkomende bijzonderheid wat betreft het thema van verbinding, aldus de wethouder, is dat het bankje ook meteen een rustpunt is naast een knooppunt van de populaire fietsroutes door Twente. ‘Dit bankje is een mooie beloning van dit proces van verbinden.’

Algemeen Van Heek Textiles schenkt cheque aan Stichting Leergeld Losser LOSSER - Voor de derde keer hield Van Heek Textiles een kleine kerstmarkt met Losserse ondernemers waarbij haar medewerkers zelf hun kerstpakket konden samen stellen. De medewerkers konden kiezen uit... Lees meer »
Algemeen Formule1-auto bij inzamelactie Duchenne in Losser LOSSER - Tijdens de in Losser organiseert RTV-Losser op initiatief van dj Delano Wardenaar een inzamelactie wordt een heuse Formule 1-auto ingezet. Delano Wardenaar is dj bij RTV-Losser en heeft de... Lees meer »
Algemeen Schoolstraat heet nu Schoolweg OVERDINKEL - Afgelopen zaterdag, zaterdag 10 december, is er een nieuwe traditie geboren. Buurtbewoners van de Hoek Schoolstraat/Kerkhofweg hebben een grote buurtkerstboom van maar liefst 5 meter... Lees meer »
Algemeen Coop Losser opent haar deuren LOSSER - Slechts twee weken waren er voor nodig om de voormalige Emté om te bouwen naar een Coop. De supermarkt werd maandag 26 november geopend in het bijzijn van een tal van voetballertjes van de... Lees meer »
Algemeen Bibliotheek Losser finalist ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2019’ Vol trots kan stichting Fundament meedelen dat de bibliotheek (onderdeel van stichting Fundament) in ’t Lossers hoes één van de zes genomineerde bibliotheken in Nederland is, die in aanmerking komen... Lees meer »
Algemeen Geslaagd pepernotenconcert Concordia OVERDINKEL - Zondag 18 november om 14.30 uur was het dan eindelijk zover: de Sint is aangekomen in Overdinkel. Niet alleen voor alle kinderen van Overdinkel een spannende dag, maar in het bijzonder... Lees meer »
Algemeen 40 jaar Imenhof Openbare basisschool De Imenhof bestaat 40 jaar. Op 1 oktober 1978 opende de school haar deuren, lange tijd als school voor Jenaplanonderwijs. Sinds enkele jaren voert de school een vernieuwend... Lees meer »
Algemeen Twentse wethouders lanceren online platform StarteninTwente.nl op Vliegveld Twenthe StarteninTwente.nl, hét nieuwe online platform voor Twentse starters, is officieel live. Een viertal Twentse wethouders verzorgde de lancering op 18 oktober tijdens het Launch event voorafgaand aan... Lees meer »
Algemeen Basisscholen sluiten ‘Greune Deal’ met gemeente Losser LOSSER - Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, werden in de gemeente Losser de eerste ‘Greune Deals’ ondertekend tussen basisscholen uit de gemeente Losser en de gemeente Losser. Leerlingen... Lees meer »
Algemeen Doneer een Maaltijdbox tijdens de Week van de Voedselbanken Deze week is de week van de Voedselbanken gestart. Om deze week op een passende manier in te luiden zet de Voedselbank “De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland” in de spotlight. Lees meer »
Algemeen Een nieuw hoogwaardig woongebied op voormalig Topcraft terrein aan de Ravenhorsterweg in Losser De gemeente Losser ontwikkelt een fraaie nieuwe woonlocatie op het voormalig terrein van Topcraft aan de Ravenhorsterweg in Losser. De Vereniging CPO Losser is nauw bij de planontwikkeling betrokken. Lees meer »
Algemeen Burendag Luttermolen: brengt je dichter bij elkaar DE LUTTE - Op initiatief van Corry Marsman en Hendrike Herbrink hebben bewoners van de Luttermolen de entree van hun wijk aan de Kroepsweg verfraaid door 219 vaste planten te poten. Van het Oranje... Lees meer »
Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Doe mee aan de voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Losser over het thema Energie Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m... Lees meer »
Algemeen Internationaal Restaurant HESTIA Op vrijdag 14 september van 12.30 tot 14.00 uur wordt er voor het eerst dit seizoen in het ’t Lossers hoes weer gekookt door Hestia. Er wordt een internationaal (driegangen)verrassingsmenu gemaakt. Lees meer »
Algemeen KBO Overdinkel viert op grootse wijze 60-jarig jubileum OVERDINKEL - Op donderdag 22 augustus heeft de KBO afdeling Overdinkel samen met 160 van haar 240 leden het 60-jarig jubileum gevierd. De middag startte met een primeur, want voor het eerst werden er... Lees meer »
Algemeen 85-jarig bestaan IJssalon La Venezia DE LUTTE - In 1933 vestigde zich in Enschede de Italiaanse Familie Belfi uit het plaatsje Vodo di Cadore in de Dolomieten. Zij gingen in Nederland een nieuwe uitdaging aan en begonnen met de verkoop... Lees meer »
Algemeen CPO-Losser gaat definitief bouwen aan de Ravenhorsterweg LOSSER - In 2007 heeft een groep Lossernaren zich verenigd, in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap kortweg CPO-Losser, met als doelstelling om op het voormalige grondstuk van Topcraft aan... Lees meer »
Algemeen De week van Losser is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met De week van Losser (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »