Archief - Algemeen

Algemeen
Social Sofa in het plantsoen bij toekomstig kulturhus een mooie ontmoetingsplek voor iedereen in Losser

LOSSER - Sinds maandagavond staat er in het plantsoen rechts voor het gemeentehuis een fraai kunstwerk uit mozaïek in de vorm van een sofa. Opmerkelijk is dat dit openbare bankje aan één zijde geen leuning heeft. Dat biedt volgens bibliotheek-bestuurder Tineke van Ham de kans om ongemerkt weg te schuiven van het bankje als het contact niet helemaal naar wens verloopt. Het bijzondere kunstwerk is een geschenk van de organisatie Rijnbrink, de provinciale steunorganisatie voor bibliotheken. Dit cadeau voor de burgers van Losser is in feite de prijs, die door de Losserse bibliotheek is gewonnen in het kader van een landelijke innovatiewedstrijd. Zoals bekend krijgt de bibliotheek Losser een nieuwe plek in het kulturhus Losser. De bibliotheek heeft deze verhuizing gekoppeld aan het thema ‘Ontmoeting & Verbinding’. Met de komst van het nieuwe Kulturhus in 2018, gaat de Bibliotheek Losser nog intensiever samenwerken met verschillende partijen binnen de gemeente, zoals de GGD, CJG, Aveleijn en het muziekonderwijs.

Cultuurgedeputeerde Hester Maij was voor deze gelegenheid naar Losser gekomen om het bankje officieel te onthullen en te overhandigen aan Ans Dijkhuijs, directeur van Stichting Fundament, waaronder de bibliotheek Losser ressorteert. De ‘social sofa’, zoals het bankje wordt genoemd, krijgt een plaatsje in alle Nederlandse provincies en vormt de beloning voor een specifiek initiatief, waarin vernieuwende thema’s centraal staan. De unieke samenwerking tussen een groot aantal culturele en maatschappelijke partners in het toekomstige kulturhus Losser werd door de jury gewaardeerd als bewijs van vernieuwing en een unieke manier om burgers en instanties op een heel laagdrempelige manier met elkaar in verbinding te brengen. ‘Door deze intensieve samenwerking neemt de Bibliotheek een nog nadrukkelijkere plek in binnen de samenleving van de gemeente Losser. Ze vormt als het ware de ruggengraat in deze samenwerking’, aldus Tineke van Ham.

Voor én van iedereen
De Social Sofa die door gedeputeerde Hester Maij werd onthuld, staat symbool voor ontmoeten en verbinden in Losser. Het is een bank van én voor iedereen. ‘Deze bibliotheek hoort bij de nieuwe functie van de bibliotheek’, aldus mevrouw Maij, die het tegengaan van laaggeletterdheid als voorbeeld nam. ‘Je hoeft je niet te schamen om laaggeletterd te zijn; het is wel belangrijk om er iets mee te doen.’ Ook wethouder Joop Hassink is trots op dit prachtige monumentje in het plantsoen. ‘Het valt heel mooi samen met de ontwikkelingen rond het kulturhus en de verbinding die wij hier mee willen maken.’ Bijkomende bijzonderheid wat betreft het thema van verbinding, aldus de wethouder, is dat het bankje ook meteen een rustpunt is naast een knooppunt van de populaire fietsroutes door Twente. ‘Dit bankje is een mooie beloning van dit proces van verbinden.’

Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Doe mee aan de voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Losser over het thema Energie Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m... Lees meer »
Algemeen Internationaal Restaurant HESTIA Op vrijdag 14 september van 12.30 tot 14.00 uur wordt er voor het eerst dit seizoen in het ’t Lossers hoes weer gekookt door Hestia. Er wordt een internationaal (driegangen)verrassingsmenu gemaakt. Lees meer »
Algemeen KBO Overdinkel viert op grootse wijze 60-jarig jubileum OVERDINKEL - Op donderdag 22 augustus heeft de KBO afdeling Overdinkel samen met 160 van haar 240 leden het 60-jarig jubileum gevierd. De middag startte met een primeur, want voor het eerst werden er... Lees meer »
Algemeen 85-jarig bestaan IJssalon La Venezia DE LUTTE - In 1933 vestigde zich in Enschede de Italiaanse Familie Belfi uit het plaatsje Vodo di Cadore in de Dolomieten. Zij gingen in Nederland een nieuwe uitdaging aan en begonnen met de verkoop... Lees meer »
Algemeen CPO-Losser gaat definitief bouwen aan de Ravenhorsterweg LOSSER - In 2007 heeft een groep Lossernaren zich verenigd, in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap kortweg CPO-Losser, met als doelstelling om op het voormalige grondstuk van Topcraft aan... Lees meer »
Algemeen De week van Losser is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met De week van Losser (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »
Algemeen Leuk als je werk gewaardeerd wordt Muziekvereniging Excelsior bracht ons afgelopen week deze prachtige slagroomtaart. Met deze taart wilden zij ons bedanken voor de aandacht die wij in De week van Losser geschonken hebben aan hun... Lees meer »
Algemeen Drie zussen en vriendin gaan op Hellehondsmarkt een dag lang spullen verkopen ten bate van Kika Tijdens de komende Hellehondsdagen in De Lutte is er natuurlijk ook ruimte voor goede doelen. Net als vorig jaar zijn de zusjes Marit (12), Kira (11) en Nadia (7) ter Beek, samen met Anouk Egberink (... Lees meer »
Algemeen Multifunctionele accommodatie MAN aan Nilantspad voor Iphitos, IJsclub en Judo Losser nadert voltooiing Het nieuwe gebouw van de stichting Multifunctionele Accommodatie Nilantspad begint al aardig vorm te krijgen. Zoals bekend krijgen drie verenigingen hiermee een nieuwe moderne accommodatie voor de... Lees meer »
Algemeen Buitengewone Opsporingsambtenaren nu echt de straat op om te signaleren en te handhaven Iedereen die nu de auto parkeert in het centrum van Losser doet er goed aan om gebruik te maken van de parkeerschijf om de juiste aankomsttijd aan te geven. Hondenbezitters die het niet zo nauw nemen... Lees meer »
Algemeen Basisscholen Alfonsus uit Enschede en Plechelmus uit De Lutte winnaars RED Engineers Challenge 2018 Team Jabster van basisschool Alfonsus uit Enschede heeft vanochtend de hoofdprijs gewonnen van de finale van de zesde editie van de RED Engineers Challenge 2018 op de Campus van Universiteit Twente.... Lees meer »
Algemeen Nieuwe prikpost voor trombosezorg Op 2 juli opent Trombocare haar eerste prikpost in Losser voor mensen met trombose. Speciaal en alleen voor deze doelgroep een prikpost openen lijkt vreemd. Maar niet voor de Losserse... Lees meer »
Algemeen Nieuwe vrijwillige vervoersservice AutoMaatje biedt kansen voor minder mobiele inwoners ‘Dit is echt een prachtige invulling van het noaberschap.’ Wethouder Anja Prins toonde zich bijzonder verheugd met het nieuwe vervoersproject AutoMaatje, waarbij vrijwilligers zich tegen een... Lees meer »
Algemeen Eerste Heilige Communie in De Lutte DE LUTTE - Maar liefst 33 jongens en meisjes uit De Lutte ontvingen op zondag 3 juni jl. voor de eerste maal het sacrament van de Eerste Heilige Communie. De feestelijke viering vond plaats in de... Lees meer »
Algemeen Gemeenteraad werkt samen aan Staatsieportret In elke raadzaal in Nederland moet een portret van Koning Willem Alexander hangen. Elke gemeente mag zelf bepalen op welke wijze dit gebeurt. In het verleden hing in de raadzaal van Losser een foto... Lees meer »
Algemeen Uitreiking cheque RABO coöperatiefonds aan stichting Man LOSSER - Op zaterdagavond 26 mei was het dan zover, in het nog in de bouwfase zijnde gebouw van de stichting MAN werd een feestje gehouden voor de leden van de drie verenigingen van de stichting.... Lees meer »
Algemeen Nieuw College van B&W van Losser gepresenteerd Op donderdag 24 mei is het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Losser gepresenteerd. Tijdens een bijeenkomst in de Grote zaal van ’t Lossers Hoes maakten de drie... Lees meer »
Algemeen ROC van Twente en Saxion Hogeschool Enschede starten IkkanWelzijn Donderdag 31 mei van 10.30 tot 12.00 uur vindt de start plaats van het (pilot-) project IkkanWelzijn met de eerste activiteit in Arboretum Poort Bulten-Losser. Het ROC van Twente en Saxion... Lees meer »
Algemeen Nationale Buitenspeeldag 13 juni OVERDINKEL - Op woensdag 13 juni is het weer zover. Stichting Fundament organiseert samen met de organisatoren van kidsday in Overdinkel de Nationale Buitenspeeldag. Voor ‘t Trefhuus in Overdinkel... Lees meer »