Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwe pool voor minder mobiele inwoners van Losser die op afroep gratis met een scootmobiel op pad willen

LOSSER - In het afgelopen najaar is de gemeente Losser begonnen met een speciale pool voor scootmobiel-gebruikers. Op dit moment zijn al tien inwoners van de gemeente Losser ingeschreven bij deze pool, waarvoor de gemeente drie nieuwe scootmobiels heeft aangeschaft. Het grote voordeel voor de deelnemers aan deze pool is dat zij een scootmobiel lenen en op die manier geen eigen bijdrage hoeven te betalen, wat een groot financieel voordeel kan zijn. Inwoners die permanent een eigen scootmobiel bij huis willen, betalen wel een eigen bijdrage. Afgelopen woensdag was wethouder Jan Martin van Rees te gast bij het Servicebedrijf Losser om de scootmobielpool te introduceren. Hij werd vergezeld door Wmo-ambtenaren Ellen Liefaard en Rudy Dam, die het pool-project namens de gemeente begeleiden. Eregast deze middag was de heer Toon Oelderink uit Losser, die zich als één van de eersten meldde voor de scootmobielpool.

Eveneens aanwezig afgelopen woensdag was adviseur Karin Koopmans van scootmobiel-leverancier Medipoint. Bij het Servicebedrijf Losser zijn de heren Leo Bentert en Geert Wilting verantwoordelijk voor het beheer en de uitgifte van de scootmobiels. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het geven van instructies en het afnemen van een rijvaardigheidstest bij aspirant-scootmobielers. Wethouder Jan Martin van Rees is enthousiast over deze speciale voorziening, die met name geschikt is voor minder mobiele Lossernaren die niet al te vaak en op redelijk in te plannen momenten behoefte hebben aan eigen vervoer door middel van een scootmobiel. De deelnemers aan de pool moeten de scootmobiel daags in het voren reserveren, waarna deze op het afgesproken moment gebruiksklaar wordt afgeleverd door het Servicebedrijf Losser. Ook de benodigde oplaadapparatuur wordt meegeleverd. Na gebruik wordt de scootmobiel weer opgehaald. Dit alles is kosteloos.

Makkelijke procedure
Toon Oelderink (76) is bijzonder blij met de nieuwe service. Wekelijks bezoekt hij op een vaste dag zijn broer in Glane, waardoor het heel makkelijk is om de scootmobiel te reserveren. De scootmobiel heeft meer dan voldoende vermogen om de rit van Losser naar Glane en weer terug te maken. De pool kan een mooie oplossing zijn voor inwoners van de gemeente Losser die zich niet zelfstandig lopend, fietsend of met ander vervoer kunnen verplaatsen. Deze inwoners kunnen zich melden bij het Zorgloket van de gemeente, waarna een gesprek volgt met een Wmo-consulent. Verloopt dit positief, dan nemen Leo Beltert en Geert Wilting het over met een rijvaardigheidstest. Is dit ook positief dan krijgt men een bewijs van inschrijving. Een snelle en makkelijke procedure dus. Het is de ervaring van Beltert en Wilting dat de kandidaten die altijd auto hebben gereden heel snel door de test komen. Het is zelfs mogelijk voor kandidaten om thuis instructies te krijgen of op plekken waar men zich onzeker voelt.

Melden bij het Zorgloket
Het idee voor de scootmobielpool is volgens Jan Martin van Rees mede ingegeven door de ervaring dat veel scootmobiels heel lang ongebruikt staan, terwijl de gebruiker wel de eigen bijdrage en andere kosten moet opbrengen. Van Rees merkt ook dat ze nog al eens letterlijk in de weg staan. Ellen Liefaard: ‘Deze pool is een mooie manier om mensen betrokken te houden bij de samenleving.’ Deelnemers kunnen dankzij deze pool zelfstandig deelnemen aan allerlei activiteiten of bezoekjes brengen aan familie, vrienden of andere contacten. Wethouder Van Rees hoopt dat het aantal leden van de pool nog flink toeneemt. De gemeente laat de aanschaf van meer scootmobiels voor de pool afhangen van het aantal aanmeldingen en de frequentie van het gebruik. Beide beheerders proberen een zo efficiënt mogelijke afstemming te vinden tussen de vraag en het aantal scootmobiels. ‘Maar moeten er meer bijkomen, dan doen we dat’, aldus Van Rees. Belangstellenden kunnen terecht bij het Zorgloket, mailen naar zorgloket@losser.nl of bellen: 053.5377400

Algemeen Vanaf nu draait nieuwe bibliotheek in het kulturhus en andere gebruikers volgen in de komende weken ‘Eindelijk!!’ Met een brede smile en een diepe zucht, waaruit vooral blijdschap spreekt, verwoordt directeur Ans Dijkhuis haar gevoel over de nieuwe bibliotheek op de begane grond van wat vanaf maart... Lees meer »
Algemeen Nieuwaarsreceptie Sportclub Overdinkel Op zaterdag 6 januari jongstleden hield Sportclub Overdinkel weer haar traditionele nieuwjaarsreceptie. Op deze receptie werden alle jubilarissen in het zonnetje gezet. Lees meer »
Algemeen 31e schaakkampioenschap in gemeente Losser LOSSER – Woensdag 17 januari werd voor de 31e keer gestreden om het schaakkampioenschap van de gemeente Losser. De wedstrijden vonden plaats op Basisschool de Wegwijzer in Losser. Lees meer »
Algemeen Veilig op Wegles BS De Martinus Donderdag 21 december hebben de leerlingen van groep 7 en groep 8 van BS De Martinus de Veilig op Wegles gekregen. De les werd uitgevoerd door een team van SUEZ Nederland. SUEZ Recycling and Recovery... Lees meer »
Algemeen Modecheque voor kinderen uit arme gezinnen om zelf nieuwe kleding of schoenen te kopen Er zijn in de gemeente Losser op dit moment 49 huishoudens die wekelijks een pakket boodschappen komen halen bij de Voedselbank. Het gaat daarbij om gezinnen die met een extreem laag inkomen moeten... Lees meer »
Algemeen Selectiecommissie kiest Cia Kroon als nieuwe burgemeester Losser LOSSER - Mevrouw Cia Kroon Enschede wordt vrijwel zeker de nieuwe burgemeester van Losser. Woensdagavond hakte de selectiecommissie de knoop door en werd haar naam voorgedragen aan de waarnemend... Lees meer »
Algemeen Winters Losser is altijd perfect voor romantische kerstkiekjes De hele gemeente kreeg de afgelopen dagen volop mee van de winterse sneeuwbuien. Wie zich deze dagen van het ene dorp naar het andere wilde verplaatsen, die deed er goed aan om er het dubbele of... Lees meer »
Algemeen Social Sofa in het plantsoen bij toekomstig kulturhus een mooie ontmoetingsplek voor iedereen in Losser Sinds maandagavond staat er in het plantsoen rechts voor het gemeentehuis een fraai kunstwerk uit mozaïek in de vorm van een sofa. Opmerkelijk is dat dit openbare bankje aan één zijde geen leuning... Lees meer »
Algemeen Oude gebouwen Dorpstraat nu helemaal gesloopt Er is niets meer te zien van de oude molen met bijgebouwen die jarenlang het beeld ontsierden voor iedereen die vanaf de oostkant de Dorpstraat van De Lutte opdraaide. Slopers hebben alle opstallen... Lees meer »
Algemeen Jop, Annika en Phaedra laten iedereen zien dat ook kinderen echte helden kunnen zijn Om een held te zijn hoef je niet per se volwassen te zijn. Afgelopen maandag werden drie kinderen uit de gemeente Losser feestelijk in het zonnetje gezet, omdat zijn iets heel bijzonders hebben... Lees meer »
Algemeen Voorleeswedstrijd Plechelmusschool Op de Plechelmusschool in De Lutte werd onlangs weer de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden. Hieraan mochten leerlingen van de groepen 7 en 8 meedoen. Lees meer »
Algemeen Halloweenavond bij Revenge en de Tiekerhook in Overdinkel Dinsdagavond was het Halloweenavond en dat werd gevierd bij Revenge en de Tiekerhook in Overdinkel. Lees meer »
Algemeen Er zijn vast nog meer jonge superhelden in Losser die het kinderlintje dik verdienen. Geef ze nu op! Er zijn al enkele jonge superhelden aangemeld voor het Kinderlintje 2017, maar de burgemeester en de wethouders weten bijna zeker dat er nog veel meer kinderen tussen vier en twaalf jaar zijn in... Lees meer »
Algemeen Burgemeester en brandweerlieden komen kroamschudd’n bij Sylvan met ‘brandveilig’ geboortekoffertje als cadeau Nee, er was onlangs geen brand in de IJsvogelstraat in De Lutte. De reden dat de brandweerwagen de straat in kwam rijden had alles te maken met de geboorte van Sylvan, zoon en derde kind van Merlin... Lees meer »
Algemeen KBS De Wegwijzer is officieel een Daltonschool Het is feest op De Wegwijzer. Na een uitstekend visitatierapport van de landelijke Daltonvereniging is de officiële licentie een feit. Het bordje “De Wegwijzer is een Daltonschool” zal binnenkort aan... Lees meer »
Algemeen Eerste prijs voor groep 7 van KBS De Martinus Groep 7 van KBS De Martinus uit Losser heeft onlangs van stichting Kinderpostzegels te horen gekregen dat de klas de eerste prijs heeft gewonnen: een schoolreis naar Duinrell.

 Lees meer »
Algemeen Mevrouw Oppers mocht minuut gratis winkelen bij Jumbo Losser LOSSER - Tijdens het Bruegheliaans festijn hielden de Martinikerlkes een verloting met als hoofdprijs één minuut gratis winkelen bij de Jumbo van André de Jong in Losser. De trekking werd verricht... Lees meer »
Algemeen Werkzaamheden Werkgroep Glasvezel buitengebied Losser succesvol afgerond In het buitengebied van Losser wordt binnenkort het zo gewenste glasvezelnetwerk aangelegd. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk zijn inwoners, bedrijven en instellingen in het buitengebied... Lees meer »
Algemeen Leida en Freek van de Steeg vieren zestig jaar huwelijk onder een heerlijk najaarszonnetje Alsof het zo moest zijn scheen er afgelopen donderdag de hele dag een aangenaam warm zonnetje in Losser. Precies zestig jaar geleden, op 21 september 1957, was het ook prachtig nazomers weer toen... Lees meer »