Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwe pool voor minder mobiele inwoners van Losser die op afroep gratis met een scootmobiel op pad willen

LOSSER - In het afgelopen najaar is de gemeente Losser begonnen met een speciale pool voor scootmobiel-gebruikers. Op dit moment zijn al tien inwoners van de gemeente Losser ingeschreven bij deze pool, waarvoor de gemeente drie nieuwe scootmobiels heeft aangeschaft. Het grote voordeel voor de deelnemers aan deze pool is dat zij een scootmobiel lenen en op die manier geen eigen bijdrage hoeven te betalen, wat een groot financieel voordeel kan zijn. Inwoners die permanent een eigen scootmobiel bij huis willen, betalen wel een eigen bijdrage. Afgelopen woensdag was wethouder Jan Martin van Rees te gast bij het Servicebedrijf Losser om de scootmobielpool te introduceren. Hij werd vergezeld door Wmo-ambtenaren Ellen Liefaard en Rudy Dam, die het pool-project namens de gemeente begeleiden. Eregast deze middag was de heer Toon Oelderink uit Losser, die zich als één van de eersten meldde voor de scootmobielpool.

Eveneens aanwezig afgelopen woensdag was adviseur Karin Koopmans van scootmobiel-leverancier Medipoint. Bij het Servicebedrijf Losser zijn de heren Leo Bentert en Geert Wilting verantwoordelijk voor het beheer en de uitgifte van de scootmobiels. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het geven van instructies en het afnemen van een rijvaardigheidstest bij aspirant-scootmobielers. Wethouder Jan Martin van Rees is enthousiast over deze speciale voorziening, die met name geschikt is voor minder mobiele Lossernaren die niet al te vaak en op redelijk in te plannen momenten behoefte hebben aan eigen vervoer door middel van een scootmobiel. De deelnemers aan de pool moeten de scootmobiel daags in het voren reserveren, waarna deze op het afgesproken moment gebruiksklaar wordt afgeleverd door het Servicebedrijf Losser. Ook de benodigde oplaadapparatuur wordt meegeleverd. Na gebruik wordt de scootmobiel weer opgehaald. Dit alles is kosteloos.

Makkelijke procedure
Toon Oelderink (76) is bijzonder blij met de nieuwe service. Wekelijks bezoekt hij op een vaste dag zijn broer in Glane, waardoor het heel makkelijk is om de scootmobiel te reserveren. De scootmobiel heeft meer dan voldoende vermogen om de rit van Losser naar Glane en weer terug te maken. De pool kan een mooie oplossing zijn voor inwoners van de gemeente Losser die zich niet zelfstandig lopend, fietsend of met ander vervoer kunnen verplaatsen. Deze inwoners kunnen zich melden bij het Zorgloket van de gemeente, waarna een gesprek volgt met een Wmo-consulent. Verloopt dit positief, dan nemen Leo Beltert en Geert Wilting het over met een rijvaardigheidstest. Is dit ook positief dan krijgt men een bewijs van inschrijving. Een snelle en makkelijke procedure dus. Het is de ervaring van Beltert en Wilting dat de kandidaten die altijd auto hebben gereden heel snel door de test komen. Het is zelfs mogelijk voor kandidaten om thuis instructies te krijgen of op plekken waar men zich onzeker voelt.

Melden bij het Zorgloket
Het idee voor de scootmobielpool is volgens Jan Martin van Rees mede ingegeven door de ervaring dat veel scootmobiels heel lang ongebruikt staan, terwijl de gebruiker wel de eigen bijdrage en andere kosten moet opbrengen. Van Rees merkt ook dat ze nog al eens letterlijk in de weg staan. Ellen Liefaard: ‘Deze pool is een mooie manier om mensen betrokken te houden bij de samenleving.’ Deelnemers kunnen dankzij deze pool zelfstandig deelnemen aan allerlei activiteiten of bezoekjes brengen aan familie, vrienden of andere contacten. Wethouder Van Rees hoopt dat het aantal leden van de pool nog flink toeneemt. De gemeente laat de aanschaf van meer scootmobiels voor de pool afhangen van het aantal aanmeldingen en de frequentie van het gebruik. Beide beheerders proberen een zo efficiënt mogelijke afstemming te vinden tussen de vraag en het aantal scootmobiels. ‘Maar moeten er meer bijkomen, dan doen we dat’, aldus Van Rees. Belangstellenden kunnen terecht bij het Zorgloket, mailen naar zorgloket@losser.nl of bellen: 053.5377400

Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Doe mee aan de voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Losser over het thema Energie Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m... Lees meer »
Algemeen Internationaal Restaurant HESTIA Op vrijdag 14 september van 12.30 tot 14.00 uur wordt er voor het eerst dit seizoen in het ’t Lossers hoes weer gekookt door Hestia. Er wordt een internationaal (driegangen)verrassingsmenu gemaakt. Lees meer »
Algemeen KBO Overdinkel viert op grootse wijze 60-jarig jubileum OVERDINKEL - Op donderdag 22 augustus heeft de KBO afdeling Overdinkel samen met 160 van haar 240 leden het 60-jarig jubileum gevierd. De middag startte met een primeur, want voor het eerst werden er... Lees meer »
Algemeen 85-jarig bestaan IJssalon La Venezia DE LUTTE - In 1933 vestigde zich in Enschede de Italiaanse Familie Belfi uit het plaatsje Vodo di Cadore in de Dolomieten. Zij gingen in Nederland een nieuwe uitdaging aan en begonnen met de verkoop... Lees meer »
Algemeen CPO-Losser gaat definitief bouwen aan de Ravenhorsterweg LOSSER - In 2007 heeft een groep Lossernaren zich verenigd, in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap kortweg CPO-Losser, met als doelstelling om op het voormalige grondstuk van Topcraft aan... Lees meer »
Algemeen De week van Losser is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met De week van Losser (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »
Algemeen Leuk als je werk gewaardeerd wordt Muziekvereniging Excelsior bracht ons afgelopen week deze prachtige slagroomtaart. Met deze taart wilden zij ons bedanken voor de aandacht die wij in De week van Losser geschonken hebben aan hun... Lees meer »
Algemeen Drie zussen en vriendin gaan op Hellehondsmarkt een dag lang spullen verkopen ten bate van Kika Tijdens de komende Hellehondsdagen in De Lutte is er natuurlijk ook ruimte voor goede doelen. Net als vorig jaar zijn de zusjes Marit (12), Kira (11) en Nadia (7) ter Beek, samen met Anouk Egberink (... Lees meer »
Algemeen Multifunctionele accommodatie MAN aan Nilantspad voor Iphitos, IJsclub en Judo Losser nadert voltooiing Het nieuwe gebouw van de stichting Multifunctionele Accommodatie Nilantspad begint al aardig vorm te krijgen. Zoals bekend krijgen drie verenigingen hiermee een nieuwe moderne accommodatie voor de... Lees meer »
Algemeen Buitengewone Opsporingsambtenaren nu echt de straat op om te signaleren en te handhaven Iedereen die nu de auto parkeert in het centrum van Losser doet er goed aan om gebruik te maken van de parkeerschijf om de juiste aankomsttijd aan te geven. Hondenbezitters die het niet zo nauw nemen... Lees meer »
Algemeen Basisscholen Alfonsus uit Enschede en Plechelmus uit De Lutte winnaars RED Engineers Challenge 2018 Team Jabster van basisschool Alfonsus uit Enschede heeft vanochtend de hoofdprijs gewonnen van de finale van de zesde editie van de RED Engineers Challenge 2018 op de Campus van Universiteit Twente.... Lees meer »
Algemeen Nieuwe prikpost voor trombosezorg Op 2 juli opent Trombocare haar eerste prikpost in Losser voor mensen met trombose. Speciaal en alleen voor deze doelgroep een prikpost openen lijkt vreemd. Maar niet voor de Losserse... Lees meer »
Algemeen Nieuwe vrijwillige vervoersservice AutoMaatje biedt kansen voor minder mobiele inwoners ‘Dit is echt een prachtige invulling van het noaberschap.’ Wethouder Anja Prins toonde zich bijzonder verheugd met het nieuwe vervoersproject AutoMaatje, waarbij vrijwilligers zich tegen een... Lees meer »
Algemeen Eerste Heilige Communie in De Lutte DE LUTTE - Maar liefst 33 jongens en meisjes uit De Lutte ontvingen op zondag 3 juni jl. voor de eerste maal het sacrament van de Eerste Heilige Communie. De feestelijke viering vond plaats in de... Lees meer »
Algemeen Gemeenteraad werkt samen aan Staatsieportret In elke raadzaal in Nederland moet een portret van Koning Willem Alexander hangen. Elke gemeente mag zelf bepalen op welke wijze dit gebeurt. In het verleden hing in de raadzaal van Losser een foto... Lees meer »
Algemeen Uitreiking cheque RABO coöperatiefonds aan stichting Man LOSSER - Op zaterdagavond 26 mei was het dan zover, in het nog in de bouwfase zijnde gebouw van de stichting MAN werd een feestje gehouden voor de leden van de drie verenigingen van de stichting.... Lees meer »
Algemeen Nieuw College van B&W van Losser gepresenteerd Op donderdag 24 mei is het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Losser gepresenteerd. Tijdens een bijeenkomst in de Grote zaal van ’t Lossers Hoes maakten de drie... Lees meer »
Algemeen ROC van Twente en Saxion Hogeschool Enschede starten IkkanWelzijn Donderdag 31 mei van 10.30 tot 12.00 uur vindt de start plaats van het (pilot-) project IkkanWelzijn met de eerste activiteit in Arboretum Poort Bulten-Losser. Het ROC van Twente en Saxion... Lees meer »
Algemeen Nationale Buitenspeeldag 13 juni OVERDINKEL - Op woensdag 13 juni is het weer zover. Stichting Fundament organiseert samen met de organisatoren van kidsday in Overdinkel de Nationale Buitenspeeldag. Voor ‘t Trefhuus in Overdinkel... Lees meer »