Archief - Algemeen

Algemeen
Nieuwe pool voor minder mobiele inwoners van Losser die op afroep gratis met een scootmobiel op pad willen

LOSSER - In het afgelopen najaar is de gemeente Losser begonnen met een speciale pool voor scootmobiel-gebruikers. Op dit moment zijn al tien inwoners van de gemeente Losser ingeschreven bij deze pool, waarvoor de gemeente drie nieuwe scootmobiels heeft aangeschaft. Het grote voordeel voor de deelnemers aan deze pool is dat zij een scootmobiel lenen en op die manier geen eigen bijdrage hoeven te betalen, wat een groot financieel voordeel kan zijn. Inwoners die permanent een eigen scootmobiel bij huis willen, betalen wel een eigen bijdrage. Afgelopen woensdag was wethouder Jan Martin van Rees te gast bij het Servicebedrijf Losser om de scootmobielpool te introduceren. Hij werd vergezeld door Wmo-ambtenaren Ellen Liefaard en Rudy Dam, die het pool-project namens de gemeente begeleiden. Eregast deze middag was de heer Toon Oelderink uit Losser, die zich als één van de eersten meldde voor de scootmobielpool.

Eveneens aanwezig afgelopen woensdag was adviseur Karin Koopmans van scootmobiel-leverancier Medipoint. Bij het Servicebedrijf Losser zijn de heren Leo Bentert en Geert Wilting verantwoordelijk voor het beheer en de uitgifte van de scootmobiels. Ook zijn zij verantwoordelijk voor het geven van instructies en het afnemen van een rijvaardigheidstest bij aspirant-scootmobielers. Wethouder Jan Martin van Rees is enthousiast over deze speciale voorziening, die met name geschikt is voor minder mobiele Lossernaren die niet al te vaak en op redelijk in te plannen momenten behoefte hebben aan eigen vervoer door middel van een scootmobiel. De deelnemers aan de pool moeten de scootmobiel daags in het voren reserveren, waarna deze op het afgesproken moment gebruiksklaar wordt afgeleverd door het Servicebedrijf Losser. Ook de benodigde oplaadapparatuur wordt meegeleverd. Na gebruik wordt de scootmobiel weer opgehaald. Dit alles is kosteloos.

Makkelijke procedure
Toon Oelderink (76) is bijzonder blij met de nieuwe service. Wekelijks bezoekt hij op een vaste dag zijn broer in Glane, waardoor het heel makkelijk is om de scootmobiel te reserveren. De scootmobiel heeft meer dan voldoende vermogen om de rit van Losser naar Glane en weer terug te maken. De pool kan een mooie oplossing zijn voor inwoners van de gemeente Losser die zich niet zelfstandig lopend, fietsend of met ander vervoer kunnen verplaatsen. Deze inwoners kunnen zich melden bij het Zorgloket van de gemeente, waarna een gesprek volgt met een Wmo-consulent. Verloopt dit positief, dan nemen Leo Beltert en Geert Wilting het over met een rijvaardigheidstest. Is dit ook positief dan krijgt men een bewijs van inschrijving. Een snelle en makkelijke procedure dus. Het is de ervaring van Beltert en Wilting dat de kandidaten die altijd auto hebben gereden heel snel door de test komen. Het is zelfs mogelijk voor kandidaten om thuis instructies te krijgen of op plekken waar men zich onzeker voelt.

Melden bij het Zorgloket
Het idee voor de scootmobielpool is volgens Jan Martin van Rees mede ingegeven door de ervaring dat veel scootmobiels heel lang ongebruikt staan, terwijl de gebruiker wel de eigen bijdrage en andere kosten moet opbrengen. Van Rees merkt ook dat ze nog al eens letterlijk in de weg staan. Ellen Liefaard: ‘Deze pool is een mooie manier om mensen betrokken te houden bij de samenleving.’ Deelnemers kunnen dankzij deze pool zelfstandig deelnemen aan allerlei activiteiten of bezoekjes brengen aan familie, vrienden of andere contacten. Wethouder Van Rees hoopt dat het aantal leden van de pool nog flink toeneemt. De gemeente laat de aanschaf van meer scootmobiels voor de pool afhangen van het aantal aanmeldingen en de frequentie van het gebruik. Beide beheerders proberen een zo efficiënt mogelijke afstemming te vinden tussen de vraag en het aantal scootmobiels. ‘Maar moeten er meer bijkomen, dan doen we dat’, aldus Van Rees. Belangstellenden kunnen terecht bij het Zorgloket, mailen naar zorgloket@losser.nl of bellen: 053.5377400

Algemeen Van Heek Textiles schenkt cheque aan Stichting Leergeld Losser LOSSER - Voor de derde keer hield Van Heek Textiles een kleine kerstmarkt met Losserse ondernemers waarbij haar medewerkers zelf hun kerstpakket konden samen stellen. De medewerkers konden kiezen uit... Lees meer »
Algemeen Formule1-auto bij inzamelactie Duchenne in Losser LOSSER - Tijdens de in Losser organiseert RTV-Losser op initiatief van dj Delano Wardenaar een inzamelactie wordt een heuse Formule 1-auto ingezet. Delano Wardenaar is dj bij RTV-Losser en heeft de... Lees meer »
Algemeen Schoolstraat heet nu Schoolweg OVERDINKEL - Afgelopen zaterdag, zaterdag 10 december, is er een nieuwe traditie geboren. Buurtbewoners van de Hoek Schoolstraat/Kerkhofweg hebben een grote buurtkerstboom van maar liefst 5 meter... Lees meer »
Algemeen Coop Losser opent haar deuren LOSSER - Slechts twee weken waren er voor nodig om de voormalige Emté om te bouwen naar een Coop. De supermarkt werd maandag 26 november geopend in het bijzijn van een tal van voetballertjes van de... Lees meer »
Algemeen Bibliotheek Losser finalist ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2019’ Vol trots kan stichting Fundament meedelen dat de bibliotheek (onderdeel van stichting Fundament) in ’t Lossers hoes één van de zes genomineerde bibliotheken in Nederland is, die in aanmerking komen... Lees meer »
Algemeen Geslaagd pepernotenconcert Concordia OVERDINKEL - Zondag 18 november om 14.30 uur was het dan eindelijk zover: de Sint is aangekomen in Overdinkel. Niet alleen voor alle kinderen van Overdinkel een spannende dag, maar in het bijzonder... Lees meer »
Algemeen 40 jaar Imenhof Openbare basisschool De Imenhof bestaat 40 jaar. Op 1 oktober 1978 opende de school haar deuren, lange tijd als school voor Jenaplanonderwijs. Sinds enkele jaren voert de school een vernieuwend... Lees meer »
Algemeen Twentse wethouders lanceren online platform StarteninTwente.nl op Vliegveld Twenthe StarteninTwente.nl, hét nieuwe online platform voor Twentse starters, is officieel live. Een viertal Twentse wethouders verzorgde de lancering op 18 oktober tijdens het Launch event voorafgaand aan... Lees meer »
Algemeen Basisscholen sluiten ‘Greune Deal’ met gemeente Losser LOSSER - Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, werden in de gemeente Losser de eerste ‘Greune Deals’ ondertekend tussen basisscholen uit de gemeente Losser en de gemeente Losser. Leerlingen... Lees meer »
Algemeen Doneer een Maaltijdbox tijdens de Week van de Voedselbanken Deze week is de week van de Voedselbanken gestart. Om deze week op een passende manier in te luiden zet de Voedselbank “De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland” in de spotlight. Lees meer »
Algemeen Een nieuw hoogwaardig woongebied op voormalig Topcraft terrein aan de Ravenhorsterweg in Losser De gemeente Losser ontwikkelt een fraaie nieuwe woonlocatie op het voormalig terrein van Topcraft aan de Ravenhorsterweg in Losser. De Vereniging CPO Losser is nauw bij de planontwikkeling betrokken. Lees meer »
Algemeen Burendag Luttermolen: brengt je dichter bij elkaar DE LUTTE - Op initiatief van Corry Marsman en Hendrike Herbrink hebben bewoners van de Luttermolen de entree van hun wijk aan de Kroepsweg verfraaid door 219 vaste planten te poten. Van het Oranje... Lees meer »
Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Doe mee aan de voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Losser over het thema Energie Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m... Lees meer »
Algemeen Internationaal Restaurant HESTIA Op vrijdag 14 september van 12.30 tot 14.00 uur wordt er voor het eerst dit seizoen in het ’t Lossers hoes weer gekookt door Hestia. Er wordt een internationaal (driegangen)verrassingsmenu gemaakt. Lees meer »
Algemeen KBO Overdinkel viert op grootse wijze 60-jarig jubileum OVERDINKEL - Op donderdag 22 augustus heeft de KBO afdeling Overdinkel samen met 160 van haar 240 leden het 60-jarig jubileum gevierd. De middag startte met een primeur, want voor het eerst werden er... Lees meer »
Algemeen 85-jarig bestaan IJssalon La Venezia DE LUTTE - In 1933 vestigde zich in Enschede de Italiaanse Familie Belfi uit het plaatsje Vodo di Cadore in de Dolomieten. Zij gingen in Nederland een nieuwe uitdaging aan en begonnen met de verkoop... Lees meer »
Algemeen CPO-Losser gaat definitief bouwen aan de Ravenhorsterweg LOSSER - In 2007 heeft een groep Lossernaren zich verenigd, in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap kortweg CPO-Losser, met als doelstelling om op het voormalige grondstuk van Topcraft aan... Lees meer »
Algemeen De week van Losser is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met De week van Losser (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »