Archief - Algemeen

Algemeen
Jop, Annika en Phaedra laten iedereen zien dat ook kinderen echte helden kunnen zijn

LOSSER - Om een held te zijn hoef je niet per se volwassen te zijn. Afgelopen maandag werden drie kinderen uit de gemeente Losser feestelijk in het zonnetje gezet, omdat zijn iets heel bijzonders hebben gepresteerd. Zij deden dit niet voor zichzelf, maar om anderen te helpen die hulp nodig hebben. Jop uit het Broek, Annika Lentfert en Phaedra Desmet kregen elk een kinderlintje uitgereikt door burgemeester Jean Paul Gebben. Samen met een deskundige jury bestaande uit juf Aly Schoordijk (voorheen van de Plechemusschool in De Lutte), Ans te Lintelo van het jongerenpastoraat Maria Vlucht en Jamie van Essen (het jongste raadslid) had de burgemeester alle inzendingen bekeken. De burgemeester vertelde de aanwezige ouders, klasgenoten, wethouders en andere gasten dat deze uitreiking samenviel met de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Zoals dat hoort bij een dergelijke plechtige bijeenkomst, mochten de kinderen onder luid applaus en over een oranje loper de Hervormde Kerk betreden.
Net als bij het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding voor volwassenen had de burgemeester een uitgebreide speech voorbereid, waarin hij nog eens uitlegde waarom deze bijzondere kinderen het kinderlintje van de gemeente losser zo dik verdiend hebben. Burgemeester Gebben: ‘Ook als kind kun je een hele bijzondere prestatie neerzetten en een voorbeeld zijn voor andere kinderen én voor volwassenen. Jullie zijn met recht jonge helden.’ Het was alweer het vierde jaar dat de kinderlintjes werden uitgereikt. Naast een fijne cadeaubon kregen de kinderen een mooie roos, een heuse medaille en een ‘onwijs’ grote zak met snoep.

Een eigen schooltje
De eerste twee kinderlintjes gingen naar Jop uit het Broek en Annika Lentfert, beiden 11 jaar en leerlingen in groep 8 van de Plechelmusschool in De Lutte. Het bijzonder hier is dat Annika haar klasgenoot Jop heeft voorgedragen. Toen de juryleden erachter kwamen dat Annika het kinderlintje net zo goed verdiende, besloten zij om ook Annika deze eer te gunnen. Jop en Annika hebben samen binnen hun school een eigen schooltje opgezet om leerlingen uit de lagere klassen te helpen met rekenen, taal, lezen en andere vakken waarbij een beetje extra hulp op zijn plaats is. Daar komt nog bij dat Jop en Annika samen een spannende Halloween-optocht hebben georganiseerd. ‘Wij vinden dat Jop en Annika zich bijzonder hebben ingezet, zij zijn een voorbeeld voor anderen en zij verdienen in onze ogen beide een Kinderlintje’, verwoordde de burgemeester de mening van de jury.

De jongste mantelzorgster
Het verhaal achter het kinderlintje van Phaedra Desmet uit Overdinkel is weer helemaal anders. Phaedra is zeven jaar en zit in groep vier van basisschool Het Kompas in Overdinkel. Zij is de tweede in het gezin die de onderscheiding krijgt. Eerder werd zus Serena al gehuldigd. In het gezin Desmet speelt de Ziekte van Huntington een grote rol. Phaedra’s broer Giuliano stierf aan de ziekte in 2016. Nu komt de zorg eraan voor haar oudere broer en zus bij wie dezelfde ziekte is geconstateerd. Phaedra doet iedere dag haar best om zo goed mogelijk te helpen bij verzorging. Hoewel zij nog wel tijd krijgt om gewoon te spelen, zoals alle kinderen, doet Phaedra al heel veel om te helpen. Zij is misschien wel een van de jongste mantelzorgers in de gemeente Losser. ‘Phaedra vindt haar familie heel erg belangrijk en staat altijd klaar voor haar moeder, haar broertje en haar zusje en dat al op zo’n jonge leeftijd. En telkens weer lukt het dit kleine meisje om op ieders gezicht een lach toveren! En dat vinden wij zeker een lintje waard’, aldus de burgemeester.

Algemeen Vanaf nu draait nieuwe bibliotheek in het kulturhus en andere gebruikers volgen in de komende weken ‘Eindelijk!!’ Met een brede smile en een diepe zucht, waaruit vooral blijdschap spreekt, verwoordt directeur Ans Dijkhuis haar gevoel over de nieuwe bibliotheek op de begane grond van wat vanaf maart... Lees meer »
Algemeen Nieuwaarsreceptie Sportclub Overdinkel Op zaterdag 6 januari jongstleden hield Sportclub Overdinkel weer haar traditionele nieuwjaarsreceptie. Op deze receptie werden alle jubilarissen in het zonnetje gezet. Lees meer »
Algemeen 31e schaakkampioenschap in gemeente Losser LOSSER – Woensdag 17 januari werd voor de 31e keer gestreden om het schaakkampioenschap van de gemeente Losser. De wedstrijden vonden plaats op Basisschool de Wegwijzer in Losser. Lees meer »
Algemeen Veilig op Wegles BS De Martinus Donderdag 21 december hebben de leerlingen van groep 7 en groep 8 van BS De Martinus de Veilig op Wegles gekregen. De les werd uitgevoerd door een team van SUEZ Nederland. SUEZ Recycling and Recovery... Lees meer »
Algemeen Modecheque voor kinderen uit arme gezinnen om zelf nieuwe kleding of schoenen te kopen Er zijn in de gemeente Losser op dit moment 49 huishoudens die wekelijks een pakket boodschappen komen halen bij de Voedselbank. Het gaat daarbij om gezinnen die met een extreem laag inkomen moeten... Lees meer »
Algemeen Selectiecommissie kiest Cia Kroon als nieuwe burgemeester Losser LOSSER - Mevrouw Cia Kroon Enschede wordt vrijwel zeker de nieuwe burgemeester van Losser. Woensdagavond hakte de selectiecommissie de knoop door en werd haar naam voorgedragen aan de waarnemend... Lees meer »
Algemeen Winters Losser is altijd perfect voor romantische kerstkiekjes De hele gemeente kreeg de afgelopen dagen volop mee van de winterse sneeuwbuien. Wie zich deze dagen van het ene dorp naar het andere wilde verplaatsen, die deed er goed aan om er het dubbele of... Lees meer »
Algemeen Social Sofa in het plantsoen bij toekomstig kulturhus een mooie ontmoetingsplek voor iedereen in Losser Sinds maandagavond staat er in het plantsoen rechts voor het gemeentehuis een fraai kunstwerk uit mozaïek in de vorm van een sofa. Opmerkelijk is dat dit openbare bankje aan één zijde geen leuning... Lees meer »
Algemeen Nieuwe pool voor minder mobiele inwoners van Losser die op afroep gratis met een scootmobiel op pad willen In het afgelopen najaar is de gemeente Losser begonnen met een speciale pool voor scootmobiel-gebruikers. Op dit moment zijn al tien inwoners van de gemeente Losser ingeschreven bij deze pool,... Lees meer »
Algemeen Oude gebouwen Dorpstraat nu helemaal gesloopt Er is niets meer te zien van de oude molen met bijgebouwen die jarenlang het beeld ontsierden voor iedereen die vanaf de oostkant de Dorpstraat van De Lutte opdraaide. Slopers hebben alle opstallen... Lees meer »
Algemeen Voorleeswedstrijd Plechelmusschool Op de Plechelmusschool in De Lutte werd onlangs weer de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden. Hieraan mochten leerlingen van de groepen 7 en 8 meedoen. Lees meer »
Algemeen Halloweenavond bij Revenge en de Tiekerhook in Overdinkel Dinsdagavond was het Halloweenavond en dat werd gevierd bij Revenge en de Tiekerhook in Overdinkel. Lees meer »
Algemeen Er zijn vast nog meer jonge superhelden in Losser die het kinderlintje dik verdienen. Geef ze nu op! Er zijn al enkele jonge superhelden aangemeld voor het Kinderlintje 2017, maar de burgemeester en de wethouders weten bijna zeker dat er nog veel meer kinderen tussen vier en twaalf jaar zijn in... Lees meer »
Algemeen Burgemeester en brandweerlieden komen kroamschudd’n bij Sylvan met ‘brandveilig’ geboortekoffertje als cadeau Nee, er was onlangs geen brand in de IJsvogelstraat in De Lutte. De reden dat de brandweerwagen de straat in kwam rijden had alles te maken met de geboorte van Sylvan, zoon en derde kind van Merlin... Lees meer »
Algemeen KBS De Wegwijzer is officieel een Daltonschool Het is feest op De Wegwijzer. Na een uitstekend visitatierapport van de landelijke Daltonvereniging is de officiële licentie een feit. Het bordje “De Wegwijzer is een Daltonschool” zal binnenkort aan... Lees meer »
Algemeen Eerste prijs voor groep 7 van KBS De Martinus Groep 7 van KBS De Martinus uit Losser heeft onlangs van stichting Kinderpostzegels te horen gekregen dat de klas de eerste prijs heeft gewonnen: een schoolreis naar Duinrell.

 Lees meer »
Algemeen Mevrouw Oppers mocht minuut gratis winkelen bij Jumbo Losser LOSSER - Tijdens het Bruegheliaans festijn hielden de Martinikerlkes een verloting met als hoofdprijs één minuut gratis winkelen bij de Jumbo van André de Jong in Losser. De trekking werd verricht... Lees meer »
Algemeen Werkzaamheden Werkgroep Glasvezel buitengebied Losser succesvol afgerond In het buitengebied van Losser wordt binnenkort het zo gewenste glasvezelnetwerk aangelegd. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk zijn inwoners, bedrijven en instellingen in het buitengebied... Lees meer »
Algemeen Leida en Freek van de Steeg vieren zestig jaar huwelijk onder een heerlijk najaarszonnetje Alsof het zo moest zijn scheen er afgelopen donderdag de hele dag een aangenaam warm zonnetje in Losser. Precies zestig jaar geleden, op 21 september 1957, was het ook prachtig nazomers weer toen... Lees meer »