Archief - Algemeen

Algemeen
Jop, Annika en Phaedra laten iedereen zien dat ook kinderen echte helden kunnen zijn

LOSSER - Om een held te zijn hoef je niet per se volwassen te zijn. Afgelopen maandag werden drie kinderen uit de gemeente Losser feestelijk in het zonnetje gezet, omdat zijn iets heel bijzonders hebben gepresteerd. Zij deden dit niet voor zichzelf, maar om anderen te helpen die hulp nodig hebben. Jop uit het Broek, Annika Lentfert en Phaedra Desmet kregen elk een kinderlintje uitgereikt door burgemeester Jean Paul Gebben. Samen met een deskundige jury bestaande uit juf Aly Schoordijk (voorheen van de Plechemusschool in De Lutte), Ans te Lintelo van het jongerenpastoraat Maria Vlucht en Jamie van Essen (het jongste raadslid) had de burgemeester alle inzendingen bekeken. De burgemeester vertelde de aanwezige ouders, klasgenoten, wethouders en andere gasten dat deze uitreiking samenviel met de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Zoals dat hoort bij een dergelijke plechtige bijeenkomst, mochten de kinderen onder luid applaus en over een oranje loper de Hervormde Kerk betreden.
Net als bij het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding voor volwassenen had de burgemeester een uitgebreide speech voorbereid, waarin hij nog eens uitlegde waarom deze bijzondere kinderen het kinderlintje van de gemeente losser zo dik verdiend hebben. Burgemeester Gebben: ‘Ook als kind kun je een hele bijzondere prestatie neerzetten en een voorbeeld zijn voor andere kinderen én voor volwassenen. Jullie zijn met recht jonge helden.’ Het was alweer het vierde jaar dat de kinderlintjes werden uitgereikt. Naast een fijne cadeaubon kregen de kinderen een mooie roos, een heuse medaille en een ‘onwijs’ grote zak met snoep.

Een eigen schooltje
De eerste twee kinderlintjes gingen naar Jop uit het Broek en Annika Lentfert, beiden 11 jaar en leerlingen in groep 8 van de Plechelmusschool in De Lutte. Het bijzonder hier is dat Annika haar klasgenoot Jop heeft voorgedragen. Toen de juryleden erachter kwamen dat Annika het kinderlintje net zo goed verdiende, besloten zij om ook Annika deze eer te gunnen. Jop en Annika hebben samen binnen hun school een eigen schooltje opgezet om leerlingen uit de lagere klassen te helpen met rekenen, taal, lezen en andere vakken waarbij een beetje extra hulp op zijn plaats is. Daar komt nog bij dat Jop en Annika samen een spannende Halloween-optocht hebben georganiseerd. ‘Wij vinden dat Jop en Annika zich bijzonder hebben ingezet, zij zijn een voorbeeld voor anderen en zij verdienen in onze ogen beide een Kinderlintje’, verwoordde de burgemeester de mening van de jury.

De jongste mantelzorgster
Het verhaal achter het kinderlintje van Phaedra Desmet uit Overdinkel is weer helemaal anders. Phaedra is zeven jaar en zit in groep vier van basisschool Het Kompas in Overdinkel. Zij is de tweede in het gezin die de onderscheiding krijgt. Eerder werd zus Serena al gehuldigd. In het gezin Desmet speelt de Ziekte van Huntington een grote rol. Phaedra’s broer Giuliano stierf aan de ziekte in 2016. Nu komt de zorg eraan voor haar oudere broer en zus bij wie dezelfde ziekte is geconstateerd. Phaedra doet iedere dag haar best om zo goed mogelijk te helpen bij verzorging. Hoewel zij nog wel tijd krijgt om gewoon te spelen, zoals alle kinderen, doet Phaedra al heel veel om te helpen. Zij is misschien wel een van de jongste mantelzorgers in de gemeente Losser. ‘Phaedra vindt haar familie heel erg belangrijk en staat altijd klaar voor haar moeder, haar broertje en haar zusje en dat al op zo’n jonge leeftijd. En telkens weer lukt het dit kleine meisje om op ieders gezicht een lach toveren! En dat vinden wij zeker een lintje waard’, aldus de burgemeester.

Algemeen Van Heek Textiles schenkt cheque aan Stichting Leergeld Losser LOSSER - Voor de derde keer hield Van Heek Textiles een kleine kerstmarkt met Losserse ondernemers waarbij haar medewerkers zelf hun kerstpakket konden samen stellen. De medewerkers konden kiezen uit... Lees meer »
Algemeen Formule1-auto bij inzamelactie Duchenne in Losser LOSSER - Tijdens de in Losser organiseert RTV-Losser op initiatief van dj Delano Wardenaar een inzamelactie wordt een heuse Formule 1-auto ingezet. Delano Wardenaar is dj bij RTV-Losser en heeft de... Lees meer »
Algemeen Schoolstraat heet nu Schoolweg OVERDINKEL - Afgelopen zaterdag, zaterdag 10 december, is er een nieuwe traditie geboren. Buurtbewoners van de Hoek Schoolstraat/Kerkhofweg hebben een grote buurtkerstboom van maar liefst 5 meter... Lees meer »
Algemeen Coop Losser opent haar deuren LOSSER - Slechts twee weken waren er voor nodig om de voormalige Emté om te bouwen naar een Coop. De supermarkt werd maandag 26 november geopend in het bijzijn van een tal van voetballertjes van de... Lees meer »
Algemeen Bibliotheek Losser finalist ‘Beste Bibliotheek van Nederland 2019’ Vol trots kan stichting Fundament meedelen dat de bibliotheek (onderdeel van stichting Fundament) in ’t Lossers hoes één van de zes genomineerde bibliotheken in Nederland is, die in aanmerking komen... Lees meer »
Algemeen Geslaagd pepernotenconcert Concordia OVERDINKEL - Zondag 18 november om 14.30 uur was het dan eindelijk zover: de Sint is aangekomen in Overdinkel. Niet alleen voor alle kinderen van Overdinkel een spannende dag, maar in het bijzonder... Lees meer »
Algemeen 40 jaar Imenhof Openbare basisschool De Imenhof bestaat 40 jaar. Op 1 oktober 1978 opende de school haar deuren, lange tijd als school voor Jenaplanonderwijs. Sinds enkele jaren voert de school een vernieuwend... Lees meer »
Algemeen Twentse wethouders lanceren online platform StarteninTwente.nl op Vliegveld Twenthe StarteninTwente.nl, hét nieuwe online platform voor Twentse starters, is officieel live. Een viertal Twentse wethouders verzorgde de lancering op 18 oktober tijdens het Launch event voorafgaand aan... Lees meer »
Algemeen Basisscholen sluiten ‘Greune Deal’ met gemeente Losser LOSSER - Op 10 oktober 2018, de Dag van de Duurzaamheid, werden in de gemeente Losser de eerste ‘Greune Deals’ ondertekend tussen basisscholen uit de gemeente Losser en de gemeente Losser. Leerlingen... Lees meer »
Algemeen Doneer een Maaltijdbox tijdens de Week van de Voedselbanken Deze week is de week van de Voedselbanken gestart. Om deze week op een passende manier in te luiden zet de Voedselbank “De meest gewaardeerde maaltijdbox van Nederland” in de spotlight. Lees meer »
Algemeen Een nieuw hoogwaardig woongebied op voormalig Topcraft terrein aan de Ravenhorsterweg in Losser De gemeente Losser ontwikkelt een fraaie nieuwe woonlocatie op het voormalig terrein van Topcraft aan de Ravenhorsterweg in Losser. De Vereniging CPO Losser is nauw bij de planontwikkeling betrokken. Lees meer »
Algemeen Burendag Luttermolen: brengt je dichter bij elkaar DE LUTTE - Op initiatief van Corry Marsman en Hendrike Herbrink hebben bewoners van de Luttermolen de entree van hun wijk aan de Kroepsweg verfraaid door 219 vaste planten te poten. Van het Oranje... Lees meer »
Algemeen Mail een foto van jouw leukste huisdier! 4 oktober is het Dierendag. Die ene dag in het jaar waarop je jouw huisdier extra mag verwennen. Lees meer »
Algemeen Doe mee aan de voorleesactie voor basisschoolkinderen uit Losser over het thema Energie Op 10 oktober is het de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag lezen bestuurders, Mkb’ers, lokale energie initiatieven, vrijwilligers, opa’s en oma’s en ouders voor aan leerlingen van de groepen 1 t/m... Lees meer »
Algemeen Internationaal Restaurant HESTIA Op vrijdag 14 september van 12.30 tot 14.00 uur wordt er voor het eerst dit seizoen in het ’t Lossers hoes weer gekookt door Hestia. Er wordt een internationaal (driegangen)verrassingsmenu gemaakt. Lees meer »
Algemeen KBO Overdinkel viert op grootse wijze 60-jarig jubileum OVERDINKEL - Op donderdag 22 augustus heeft de KBO afdeling Overdinkel samen met 160 van haar 240 leden het 60-jarig jubileum gevierd. De middag startte met een primeur, want voor het eerst werden er... Lees meer »
Algemeen 85-jarig bestaan IJssalon La Venezia DE LUTTE - In 1933 vestigde zich in Enschede de Italiaanse Familie Belfi uit het plaatsje Vodo di Cadore in de Dolomieten. Zij gingen in Nederland een nieuwe uitdaging aan en begonnen met de verkoop... Lees meer »
Algemeen CPO-Losser gaat definitief bouwen aan de Ravenhorsterweg LOSSER - In 2007 heeft een groep Lossernaren zich verenigd, in een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap kortweg CPO-Losser, met als doelstelling om op het voormalige grondstuk van Topcraft aan... Lees meer »
Algemeen De week van Losser is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met De week van Losser (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »