Archief - Algemeen

Algemeen
Jop, Annika en Phaedra laten iedereen zien dat ook kinderen echte helden kunnen zijn

LOSSER - Om een held te zijn hoef je niet per se volwassen te zijn. Afgelopen maandag werden drie kinderen uit de gemeente Losser feestelijk in het zonnetje gezet, omdat zijn iets heel bijzonders hebben gepresteerd. Zij deden dit niet voor zichzelf, maar om anderen te helpen die hulp nodig hebben. Jop uit het Broek, Annika Lentfert en Phaedra Desmet kregen elk een kinderlintje uitgereikt door burgemeester Jean Paul Gebben. Samen met een deskundige jury bestaande uit juf Aly Schoordijk (voorheen van de Plechemusschool in De Lutte), Ans te Lintelo van het jongerenpastoraat Maria Vlucht en Jamie van Essen (het jongste raadslid) had de burgemeester alle inzendingen bekeken. De burgemeester vertelde de aanwezige ouders, klasgenoten, wethouders en andere gasten dat deze uitreiking samenviel met de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Zoals dat hoort bij een dergelijke plechtige bijeenkomst, mochten de kinderen onder luid applaus en over een oranje loper de Hervormde Kerk betreden.
Net als bij het uitreiken van een Koninklijke Onderscheiding voor volwassenen had de burgemeester een uitgebreide speech voorbereid, waarin hij nog eens uitlegde waarom deze bijzondere kinderen het kinderlintje van de gemeente losser zo dik verdiend hebben. Burgemeester Gebben: ‘Ook als kind kun je een hele bijzondere prestatie neerzetten en een voorbeeld zijn voor andere kinderen én voor volwassenen. Jullie zijn met recht jonge helden.’ Het was alweer het vierde jaar dat de kinderlintjes werden uitgereikt. Naast een fijne cadeaubon kregen de kinderen een mooie roos, een heuse medaille en een ‘onwijs’ grote zak met snoep.

Een eigen schooltje
De eerste twee kinderlintjes gingen naar Jop uit het Broek en Annika Lentfert, beiden 11 jaar en leerlingen in groep 8 van de Plechelmusschool in De Lutte. Het bijzonder hier is dat Annika haar klasgenoot Jop heeft voorgedragen. Toen de juryleden erachter kwamen dat Annika het kinderlintje net zo goed verdiende, besloten zij om ook Annika deze eer te gunnen. Jop en Annika hebben samen binnen hun school een eigen schooltje opgezet om leerlingen uit de lagere klassen te helpen met rekenen, taal, lezen en andere vakken waarbij een beetje extra hulp op zijn plaats is. Daar komt nog bij dat Jop en Annika samen een spannende Halloween-optocht hebben georganiseerd. ‘Wij vinden dat Jop en Annika zich bijzonder hebben ingezet, zij zijn een voorbeeld voor anderen en zij verdienen in onze ogen beide een Kinderlintje’, verwoordde de burgemeester de mening van de jury.

De jongste mantelzorgster
Het verhaal achter het kinderlintje van Phaedra Desmet uit Overdinkel is weer helemaal anders. Phaedra is zeven jaar en zit in groep vier van basisschool Het Kompas in Overdinkel. Zij is de tweede in het gezin die de onderscheiding krijgt. Eerder werd zus Serena al gehuldigd. In het gezin Desmet speelt de Ziekte van Huntington een grote rol. Phaedra’s broer Giuliano stierf aan de ziekte in 2016. Nu komt de zorg eraan voor haar oudere broer en zus bij wie dezelfde ziekte is geconstateerd. Phaedra doet iedere dag haar best om zo goed mogelijk te helpen bij verzorging. Hoewel zij nog wel tijd krijgt om gewoon te spelen, zoals alle kinderen, doet Phaedra al heel veel om te helpen. Zij is misschien wel een van de jongste mantelzorgers in de gemeente Losser. ‘Phaedra vindt haar familie heel erg belangrijk en staat altijd klaar voor haar moeder, haar broertje en haar zusje en dat al op zo’n jonge leeftijd. En telkens weer lukt het dit kleine meisje om op ieders gezicht een lach toveren! En dat vinden wij zeker een lintje waard’, aldus de burgemeester.

Algemeen De week van Losser is op zoek naar jouw leukste zomer- of vakantiefoto! Maak jij deze zomer of tijdens je vakantie een mooie, leuke, zonnige, grappige of misschien wel ontroerde foto met De week van Losser (papieren of online versie)? Stuur deze onder vermelding van ‘... Lees meer »
Algemeen Leuk als je werk gewaardeerd wordt Muziekvereniging Excelsior bracht ons afgelopen week deze prachtige slagroomtaart. Met deze taart wilden zij ons bedanken voor de aandacht die wij in De week van Losser geschonken hebben aan hun... Lees meer »
Algemeen Drie zussen en vriendin gaan op Hellehondsmarkt een dag lang spullen verkopen ten bate van Kika Tijdens de komende Hellehondsdagen in De Lutte is er natuurlijk ook ruimte voor goede doelen. Net als vorig jaar zijn de zusjes Marit (12), Kira (11) en Nadia (7) ter Beek, samen met Anouk Egberink (... Lees meer »
Algemeen Multifunctionele accommodatie MAN aan Nilantspad voor Iphitos, IJsclub en Judo Losser nadert voltooiing Het nieuwe gebouw van de stichting Multifunctionele Accommodatie Nilantspad begint al aardig vorm te krijgen. Zoals bekend krijgen drie verenigingen hiermee een nieuwe moderne accommodatie voor de... Lees meer »
Algemeen Buitengewone Opsporingsambtenaren nu echt de straat op om te signaleren en te handhaven Iedereen die nu de auto parkeert in het centrum van Losser doet er goed aan om gebruik te maken van de parkeerschijf om de juiste aankomsttijd aan te geven. Hondenbezitters die het niet zo nauw nemen... Lees meer »
Algemeen Basisscholen Alfonsus uit Enschede en Plechelmus uit De Lutte winnaars RED Engineers Challenge 2018 Team Jabster van basisschool Alfonsus uit Enschede heeft vanochtend de hoofdprijs gewonnen van de finale van de zesde editie van de RED Engineers Challenge 2018 op de Campus van Universiteit Twente.... Lees meer »
Algemeen Nieuwe prikpost voor trombosezorg Op 2 juli opent Trombocare haar eerste prikpost in Losser voor mensen met trombose. Speciaal en alleen voor deze doelgroep een prikpost openen lijkt vreemd. Maar niet voor de Losserse... Lees meer »
Algemeen Nieuwe vrijwillige vervoersservice AutoMaatje biedt kansen voor minder mobiele inwoners ‘Dit is echt een prachtige invulling van het noaberschap.’ Wethouder Anja Prins toonde zich bijzonder verheugd met het nieuwe vervoersproject AutoMaatje, waarbij vrijwilligers zich tegen een... Lees meer »
Algemeen Eerste Heilige Communie in De Lutte DE LUTTE - Maar liefst 33 jongens en meisjes uit De Lutte ontvingen op zondag 3 juni jl. voor de eerste maal het sacrament van de Eerste Heilige Communie. De feestelijke viering vond plaats in de... Lees meer »
Algemeen Gemeenteraad werkt samen aan Staatsieportret In elke raadzaal in Nederland moet een portret van Koning Willem Alexander hangen. Elke gemeente mag zelf bepalen op welke wijze dit gebeurt. In het verleden hing in de raadzaal van Losser een foto... Lees meer »
Algemeen Uitreiking cheque RABO coöperatiefonds aan stichting Man LOSSER - Op zaterdagavond 26 mei was het dan zover, in het nog in de bouwfase zijnde gebouw van de stichting MAN werd een feestje gehouden voor de leden van de drie verenigingen van de stichting.... Lees meer »
Algemeen Nieuw College van B&W van Losser gepresenteerd Op donderdag 24 mei is het nieuwe College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Losser gepresenteerd. Tijdens een bijeenkomst in de Grote zaal van ’t Lossers Hoes maakten de drie... Lees meer »
Algemeen ROC van Twente en Saxion Hogeschool Enschede starten IkkanWelzijn Donderdag 31 mei van 10.30 tot 12.00 uur vindt de start plaats van het (pilot-) project IkkanWelzijn met de eerste activiteit in Arboretum Poort Bulten-Losser. Het ROC van Twente en Saxion... Lees meer »
Algemeen Nationale Buitenspeeldag 13 juni OVERDINKEL - Op woensdag 13 juni is het weer zover. Stichting Fundament organiseert samen met de organisatoren van kidsday in Overdinkel de Nationale Buitenspeeldag. Voor ‘t Trefhuus in Overdinkel... Lees meer »
Algemeen Carmel-leerlingen in actie voor jarige CliniClowns De school wordt verbouwd, dus de leerlingen van het Twents Carmel College moesten voor hun jaarlijkse goede-doelenfestijn uitwijken naar de noodlocatie aan de Hogeweg. Het mocht de pret allerminst... Lees meer »
Algemeen Koningsdag Losser 2018 LOSSER - Op vrijdag 27 april werd zoals ieder jaar Koningsdag gevierd in Losser. Met stralende zonneschijn had het Oranje Comité weer een mooi programma voor jong en oud op het raadhuisplein... Lees meer »
Algemeen De boerderij en een diep katholiek geloof markeerden zestigjarige huwelijksgeluk Truus en Bertus Lentfert Het deed Truus Lentfert ongelofelijk zeer, toen ze afgelopen jaar ten val kwam op het erf van de boerderij aan de Farwickweg. ‘Dat was niet omdat ze pijn had en tijdelijk niet meer kon lopen’,... Lees meer »
Algemeen Acht Lossernaren kregen te horen … ‘het heeft Zijne Majesteit behaagd…’ Voor acht inwoners van de gemeente Losser werd afgelopen donderdag 26 april een dag om nooit te vergeten. Nog volkomen verrast door wat hen overkwam, stonden zij opeens oog in oog met burgemeester... Lees meer »
Algemeen Losserse ‘Colorparty’ en ‘FIFA-game-event’ winnaars Streetcraftprijs Twents Carmel College LOSSER - Een Losserse variant van de ‘Colorparty’, uitgewerkt door Esmee, Jordi, Bart en Dilara, en het Losserse FIFA-Game-event, bedacht door Milan, Luc, Thijs en Wouter, zijn de winnaars van het... Lees meer »
Algemeen Vernieuwbouw Twents Carmel College met plek voor muziekonderwijs gaat nu echt beginnen ‘Met deze nieuwbouw krijgt het Twents Carmel College een enorme boost als het gaat om de maatschappelijke functie van het voortgezet onderwijs voor Losser. Naast de mooie nieuwe gevel krijgt het... Lees meer »