Archief - Algemeen

Algemeen
Er zijn vast nog meer jonge superhelden in Losser die het kinderlintje dik verdienen. Geef ze nu op!

LOSSER - Er zijn al enkele jonge superhelden aangemeld voor het Kinderlintje 2017, maar de burgemeester en de wethouders weten bijna zeker dat er nog veel meer kinderen tussen vier en twaalf jaar zijn in Losser, die iets bijzonders hebben gedaan of nog steeds doen voor een ander dat een Kinderlintje waard is. Alle kinderen in de gemeente Losser komen hier voor in aanmerking. De gemeente roept iedereen op om te helpen deze kanjers te vinden. Bijna iedereen kent wel een kind op school, bij de sportvereniging, bij de muziek, binnen de familie of gewoon in de eigen buurt die iets heel bijzonders heeft gedaan of nog steeds doet.
Ken jij een kind bij jou in de buurt die het nou wel eens verdient om op een heel speciale manier in het zonnetje gezet te worden? Laat het dan weten. Misschien is het wel een vriendje of vriendinnetje die zo’n Kinderlintje verdient. Iedereen kent de Koninklijke Onderscheiding voor volwassenen. De gemeente Losser vindt dat er ook kinderen zijn die iets heel speciaals doen voor een ander.
Wat is iets heel bijzonders?
De gemeente vindt het heel bijzonder als je bijvoorbeeld lange tijd iedere dag of week je zieke broertje, zusje, ouders of buurvrouw helpt. Of als je alleen of samen met een ander vriendje geld hebt ingezameld voor een goed doel, of taart bakt voor oude mensen. Of als je je inzet voor andere kinderen, zodat ook zij mee kunnen doen met spelen of sporten. Of dat je het zwerfvuil in jouw wijk steeds opruimt. dit zijn maar wat voorbeeldjes. De gemeente denkt dat er tussen de kinderen op de basisscholen veel echte helden zitten. De burgemeester staat te popelen om juist deze kinderen te ontmoeten om hen te bedanken en het Kinderlintje uit te reiken. Vaak vinden deze kinderen het zelf heel gewoon, maar dat is niet zo. Anderen helpen om het leven wat plezieriger te maken is altijd heel bijzonder.

Dus… kijk nog eens goed rond
Kijk eens goed rond en meld jouw held of heldin aan voor een kinderlintje. Dit kun je doen met het aanmeldformulier. Die kun je vinden bij jou op school. Vraag het jouw meester of juf of kijk op de website van de gemeente www.losser.nl. Daar kun je het formulier heel makkelijk downloaden. Je magook bellen naar de gemeente en vragen naar Marjo Versteegh. Het nummer is 053-481 8276.
Vul het formulier in, vraag meteen ook een ander klasgenootje of vriendje om de aanvraag te ondersteunen. Stuur dit aanmeldformulier naar Gemeente Losser, Afdeling Communicatie,
t.a.v. Marjo Versteegh, Raadhuisplein 1, 7581 AG Losser. Lekker makkelijk emailen kan ook naar kinderlintje@losser.nl

Uitreiking op maandag 20 november
Een deskundige jury beoordeelt alle aanmeldingen en bepaalt of jouw held een Kinderlintje krijgt.
Op maandag 20 november reikt burgemeester Jean Paul Gebben de Kinderlintjes 2017 uit. De held mag dan, samen met ouders, broertjes en zusjes, klasgenoten, juffen en meester, naar het gemeentehuis in Losser komen. Tijdens een feestelijk bijeenkomst, met een toespraak van de burgemeester, krijgen ze dan het kinderlintje met een mooie medaille erbij. En natuurlijk een leuk cadeau. Dus, meld nu je held aan. Dat kan nog tot 8 november. Oh ja … De kinderlintjes zijn natuurlijk een verrassing. Dus verklap ’t niet.

Algemeen Vanaf nu draait nieuwe bibliotheek in het kulturhus en andere gebruikers volgen in de komende weken ‘Eindelijk!!’ Met een brede smile en een diepe zucht, waaruit vooral blijdschap spreekt, verwoordt directeur Ans Dijkhuis haar gevoel over de nieuwe bibliotheek op de begane grond van wat vanaf maart... Lees meer »
Algemeen Nieuwaarsreceptie Sportclub Overdinkel Op zaterdag 6 januari jongstleden hield Sportclub Overdinkel weer haar traditionele nieuwjaarsreceptie. Op deze receptie werden alle jubilarissen in het zonnetje gezet. Lees meer »
Algemeen 31e schaakkampioenschap in gemeente Losser LOSSER – Woensdag 17 januari werd voor de 31e keer gestreden om het schaakkampioenschap van de gemeente Losser. De wedstrijden vonden plaats op Basisschool de Wegwijzer in Losser. Lees meer »
Algemeen Veilig op Wegles BS De Martinus Donderdag 21 december hebben de leerlingen van groep 7 en groep 8 van BS De Martinus de Veilig op Wegles gekregen. De les werd uitgevoerd door een team van SUEZ Nederland. SUEZ Recycling and Recovery... Lees meer »
Algemeen Modecheque voor kinderen uit arme gezinnen om zelf nieuwe kleding of schoenen te kopen Er zijn in de gemeente Losser op dit moment 49 huishoudens die wekelijks een pakket boodschappen komen halen bij de Voedselbank. Het gaat daarbij om gezinnen die met een extreem laag inkomen moeten... Lees meer »
Algemeen Selectiecommissie kiest Cia Kroon als nieuwe burgemeester Losser LOSSER - Mevrouw Cia Kroon Enschede wordt vrijwel zeker de nieuwe burgemeester van Losser. Woensdagavond hakte de selectiecommissie de knoop door en werd haar naam voorgedragen aan de waarnemend... Lees meer »
Algemeen Winters Losser is altijd perfect voor romantische kerstkiekjes De hele gemeente kreeg de afgelopen dagen volop mee van de winterse sneeuwbuien. Wie zich deze dagen van het ene dorp naar het andere wilde verplaatsen, die deed er goed aan om er het dubbele of... Lees meer »
Algemeen Social Sofa in het plantsoen bij toekomstig kulturhus een mooie ontmoetingsplek voor iedereen in Losser Sinds maandagavond staat er in het plantsoen rechts voor het gemeentehuis een fraai kunstwerk uit mozaïek in de vorm van een sofa. Opmerkelijk is dat dit openbare bankje aan één zijde geen leuning... Lees meer »
Algemeen Nieuwe pool voor minder mobiele inwoners van Losser die op afroep gratis met een scootmobiel op pad willen In het afgelopen najaar is de gemeente Losser begonnen met een speciale pool voor scootmobiel-gebruikers. Op dit moment zijn al tien inwoners van de gemeente Losser ingeschreven bij deze pool,... Lees meer »
Algemeen Oude gebouwen Dorpstraat nu helemaal gesloopt Er is niets meer te zien van de oude molen met bijgebouwen die jarenlang het beeld ontsierden voor iedereen die vanaf de oostkant de Dorpstraat van De Lutte opdraaide. Slopers hebben alle opstallen... Lees meer »
Algemeen Jop, Annika en Phaedra laten iedereen zien dat ook kinderen echte helden kunnen zijn Om een held te zijn hoef je niet per se volwassen te zijn. Afgelopen maandag werden drie kinderen uit de gemeente Losser feestelijk in het zonnetje gezet, omdat zijn iets heel bijzonders hebben... Lees meer »
Algemeen Voorleeswedstrijd Plechelmusschool Op de Plechelmusschool in De Lutte werd onlangs weer de jaarlijkse voorleeswedstrijd gehouden. Hieraan mochten leerlingen van de groepen 7 en 8 meedoen. Lees meer »
Algemeen Halloweenavond bij Revenge en de Tiekerhook in Overdinkel Dinsdagavond was het Halloweenavond en dat werd gevierd bij Revenge en de Tiekerhook in Overdinkel. Lees meer »
Algemeen Burgemeester en brandweerlieden komen kroamschudd’n bij Sylvan met ‘brandveilig’ geboortekoffertje als cadeau Nee, er was onlangs geen brand in de IJsvogelstraat in De Lutte. De reden dat de brandweerwagen de straat in kwam rijden had alles te maken met de geboorte van Sylvan, zoon en derde kind van Merlin... Lees meer »
Algemeen KBS De Wegwijzer is officieel een Daltonschool Het is feest op De Wegwijzer. Na een uitstekend visitatierapport van de landelijke Daltonvereniging is de officiële licentie een feit. Het bordje “De Wegwijzer is een Daltonschool” zal binnenkort aan... Lees meer »
Algemeen Eerste prijs voor groep 7 van KBS De Martinus Groep 7 van KBS De Martinus uit Losser heeft onlangs van stichting Kinderpostzegels te horen gekregen dat de klas de eerste prijs heeft gewonnen: een schoolreis naar Duinrell.

 Lees meer »
Algemeen Mevrouw Oppers mocht minuut gratis winkelen bij Jumbo Losser LOSSER - Tijdens het Bruegheliaans festijn hielden de Martinikerlkes een verloting met als hoofdprijs één minuut gratis winkelen bij de Jumbo van André de Jong in Losser. De trekking werd verricht... Lees meer »
Algemeen Werkzaamheden Werkgroep Glasvezel buitengebied Losser succesvol afgerond In het buitengebied van Losser wordt binnenkort het zo gewenste glasvezelnetwerk aangelegd. Met een aansluiting op het glasvezelnetwerk zijn inwoners, bedrijven en instellingen in het buitengebied... Lees meer »
Algemeen Leida en Freek van de Steeg vieren zestig jaar huwelijk onder een heerlijk najaarszonnetje Alsof het zo moest zijn scheen er afgelopen donderdag de hele dag een aangenaam warm zonnetje in Losser. Precies zestig jaar geleden, op 21 september 1957, was het ook prachtig nazomers weer toen... Lees meer »